Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A rossz harapás következményei

» Részletek

Fogaink és a táplálkozás

Bár Európában a fogszuvasodás az utóbbi években visszaszorult (a 12 éves korosztályban 1,2 érintett fog), a csökkenő tendencia sajnos nem jellemző a magyar adatokra. A fogszuvasodás okai részben a megnőtt várható életkorban, a rossz szájhigiénében és a megváltozott étkezési szokásokban keresendők.

» Részletek

Fogaink és az immunrendszer

Az egészséges szájüregi baktériumflóra több száz különféle baktériumfajból áll, amelyek fontos szervrendszerek működését, például az emésztőszervek funkcióját segítik. Azonban itt is vannak káros ágensek. Ha valaki nem fordít kellő gondot a szájhigiénére, ezek a káros mikrobák elszaporodhatnak, és a szájüregi flóra egyensúlya megbillen.

» Részletek

Fo­gak – szép­ség – egész­ség

Il­csi né­ni be­szá­mo­ló­ja koz­me­ti­kai ta­pasz­ta­la­tai­ról

» Részletek

Ne szorítsa össze fogait!

A felső és alsó állkapocs közötti ízület testünk egyik legbonyolultabb ízülete. Ez az ízület, a rágóizom és a szájüreg teszi lehetővé a beszédet, a kommunikációt embertársainkkal. Az evés, ivás és még a csókolódzás sem lenne lehetséges az állkapocsízület nélkül. Azonban mit tegyünk, ha az evés fájdalmassá válik, vagy ha rágás közben az ízület felől kattogást tapasztalunk, megfájdul a fejünk, vagy éjjel arra ébredünk, hogy csikorgatjuk a fogunkat? Az ...

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.