Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Ébresztő!

Az újra feléledő természetet akkor élvezhetjük igazán, ha megújult erővel vágunk neki a tavasznak. A legjobb, ha a szépségről és egészségről gondoskodó módszereket és szereket egyenesen a természetből merítjük. Ez nemcsak hasznossá, hanem élvezetessé is teszi a megújulást.  

» Részletek

Elég a diétaőrületből!

„Állandóan attól félek, hogy túl sok kalóriát fogyasztok. Mindent lemérek, kidekázok, vendéglőbe pedig egyáltalán nem merek beülni. Alig eszem valamit, minden kilónyi fogyást úgy kell kicsikarnom a testemből. Minden létező diétát kipróbáltam. Az eredmény: korábban csak 10 kg feleslegem volt, ez 30 kg-ra nőtt. Időközben már azt sem tudom, mi zavar jobban: a kövérség, vagy az állandó fogyókúrák okozta stressz és a kudarcélmények.”  

» Részletek

Ferencsik István - A nagy fogyó

Ferencsik István számára lényegében azóta, hogy abbahagyta a versenyszerű sportolást, lassan már húsz éve, problémát jelentett a túlsúly. Biztos nem véletlen, hogy agrármérnökként a természetgyógyászat felé fordult. Fitoterapeutaként és szemtrénerként, valamint akupunktúrás addiktológusként dolgozott évekig, sok embernek segített a fogyásban. Tíz évvel ezelőtt írt egy könyvet, ott volt a nagyáruházak könyvespolcain, meg is vették, nem lett belőle sikerkönyv, de elfogyott. A fogyás ott volt ...

» Részletek

Fogyás jojóhatás nélkül

A túlsúly egyfelől szubjektív észlelés, másfelől objektív egészségügyi kockázat. Utóbbinak vannak orvosi kritériumai, de ezek sincsenek kőbe vésve.

» Részletek

Fogyjunk helyesen!

Mindenki szeretne karcsú és csinos lenni, dinamikus, egészséges, testben és lélekben egyaránt. Sajnos a vágyak és a realitás sokszor nem találkoznak egymással. Fontos a túlsúly okainak megállapítása, hogy tartósan megőrizhessük ideális testsúlyunkat.  

» Részletek

Metabolikus szindróma (1)

A jelentős túlsúly következménye szinte minden esetben valamilyen anyagcsere-probléma, például a cukor- és/vagy a zsíranyagcsere zavarai, valamint magas vérnyomás. Ha ezek a tényezők együttesen lépnek fel, metabolikus szindrómáról beszélünk. A dologban különösen alattomos, hogy a tünetegyüttest alkotó egyes tünetek kölcsönösen erősítik egymás káros hatását. Ugyanakkor jelentősen növelik a szívinfarktus, az agyvérzés és sok egyéb betegség kockázatát. Azonban van kiút az ördögi körből.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.