Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Eragrostis Teff

» Részletek

Erő és egészség gabonával

Kisebb szenzációnak számított, amikor amerikai kutatók a közelmúltban, Izraelben egy kézi malom köveit fedezték fel, és a malom kövének recéiben keményítőmaradványokat találtak. Ami igazán nagy feltűnést keltett: a tárgyi emlékek Kr. e. 20 000 körül keletkeztek. A leletek alapján a kutatók azt feltételezik, hogy a malommal árpát vagy búzát őröltek. A lelet a jelenleg ismert legrégebbi tárgyi emléke a gabona feldolgozásának. Az emberiség és a gabona sorsközössége tehát sokkal régebbi, mint azt eddig ...

» Részletek

Gyógyító ételek daganatos betegeknek 4. rész

A gabonafélék magas rosttartalmuknál és egészségjavító élettani hatásuknál fogva hozzájárulnak a szervezet életerejének növeléséhez és a méregtelenítési folyamatok hatékony felerősítéséhez. A változatosság igényével próbáljunk ki mindennap egy másik gabonafélét.

» Részletek

Ha a gabonák beteggé tesznek

Friss zsemlék, magos teljes kiőrlésű termékek és rafinált tésztaételek - egyesek számára elképzelhetetlen nélkülük a napi étlap, mások számára rendkívül veszélyes élvezet: az arra hajlamos embereknél a vékonybél nyálkahártyáját súlyosan károsítja a glutén, a gabonafehérje.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.