Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A gerinc kezelése

» Részletek

Csak egy reccsenés...

Talán erőszakosnak tűnik, amikor a kiroterapeuta, a pácienst többé-kevésbé szorosan átkarolva, annak testrészeit forgatja, hajlítja vagy hirtelen megrántja. Olykor veszélyesnek tűnő hangok is hallatszanak: reccsenések, ropogások. Azonban sokszor a roppanás után egy csapásra javul a beteg állapota. Éppen ezért sok hátfájós, isiászos beteg jár csontkovácshoz, noha a terapeuták ezt a szót ma már nem szívesen használják.  

» Részletek

Csigolyák - gerinc 1.

„A fogászati problémák végigkísérik életünket, és felmerülő kérdéseinkre sokszor nem kapunk választ.”

» Részletek

Csigolyák - gerinc 2.

„A fogászati problémák végigkísérik életünket, és felmerülő kérdéseinkre sokszor nem kapunk választ."  

» Részletek

Egészséges gerinc – műtét nélkül

A hátfájás népbetegség. Előbb-utóbb szinte mindegyikünket utolér. Akinek erős fájdalmai vannak, könnyen a műtőasztalon találhatja magát, azonban a legtöbb esetben a szelídebb módszerek is segítenek.

» Részletek

Gerinctorna

A gerincoszlop működőképessége többek között a megfelelő mozgástól függ. Megfelelő ingerek hiányában az alkotórészek elsorvadnak, csökevényesednek. Legkésőbb 25 éves korban, amikor a gerincoszlop növekedése befejeződik, gondoskodnunk kell megfelelő mozgásról, különösen, ha ülő munkakörben dolgozunk. A célzott edzés nem csak a hátfájdalmakat képes megelőzni, hanem a már meglévő panaszokat is enyhíthet, bármely életkorban.

» Részletek

Gerincünk egészsége 1.

Gerincünk egészsége, a helyes tartás alapvetően meghatározza testi-lelki közérzetünket. A jó egészség ugyanis nagyrészt a normálisan működő idegrendszeren múlik. Az emberi test alkotórészei, a sejtek és a különböző szervek működését az idegek által közvetített impulzusok irányítják. Amikor ezek az ingerületek akadálytalanul eljutnak rendeltetési helyükre, a szervek és a test sejtjei alkalmasak a normális működésre. Ha viszont túl sok vagy túl kevés az idegek által továbbított impulzus, akkor a ...

» Részletek

Gerincünk egészsége 2.

 

» Részletek

Vertebroenergetika - avagy gerincünk csak kettő van

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.