Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Alhasi fájdalmak kezelése akupunktúrával és neurálterápiával

Az állandóan ismétlődő, húzó vagy görcsös keresztcsonti, kismedencei, illetve alhasi fájdalmak sok nőnek pokollá teszik az életét. Ha a panaszok hátterében nem találnak szervi okot, az orvostudomány „pelvipátiáról” beszél, amit helytelenül teljes mértékben lelki eredetűnek tekintenek. A rendszeres testmozgás, a melegítés, akupunktúra, valamint a neurálterápia segíthet megoldani a problémát.

» Részletek

Gemmoterápia

A gyógynövényes gyógyítás különösen szelíd formája a gemmoterápia. Itt rügyek, bimbók kivonataival zajlik a kezelés, mert ezek különösen gazdagok értékes növényi hatóanyagokban.

» Részletek

Grépfrútmag-kivonat - a természetes antibiotikum

» Részletek

Jázminpakóca (Stevia rebaudiana)

Magyarországon még különlegességnek számít a jázminpakóca, mely gyógyhatásai mellett egyben természetes édesítőszerként használható. A dél-amerikai indiánok gyógyteáinak - immár 1500 éve - nélkülözhetetlen összetevője "Khaa-Hee" (mézes levél) néven. A jázminpakóca mézédes levelének gyógyteaként, táplálékkiegészítőként, természetes édesítőszerként való használata és termesztése világszerte terjed, tucatnyi gyógyhatását ...

» Részletek

Levendula

Alig van még egy gyógynövény, amelyet olyan sokoldalúan lehetne alkalmazni, mint a levendulát. A késő középkor francia parfümkészítői valóságos csodaszerként dicsérték, ugyanis körükben jóval ritkább volt a pestises és kolerás fertőzés. Feltételezhetően a növény antibakteriális és gyulladásgátló, valamint vírusellenes hatásai védték meg őket a fertőzéstől. A sebkezelésben megfigyelhető pozitív tulajdonságait mára tudományosan bizonyították, szintúgy nyugtató, idegrendszert ...

» Részletek

Szájüregi kórfolyamatok 6. rész

Az előző havi számunkban ismertetett ziliz rokon növényei a mályvafajok. Az erdei mályva (Malva sylvestris) gyakori vetési gyom, főleg kapás növények között, nyílt, füves térségekben. Neve alapján erdőben keresnénk, de inkább azok szélén, tisztásokon, napos, füves helyeken található. Utaktól, településektől távolabb ajánlott gyűjteni.

» Részletek

Tallózás a növénygyógyászat világából 2008. április

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.