Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Fájdalomcsillapító gyógynövények

Az ízületi gyulladástól a migrénen keresztül a fogfájásig minden fájdalmunkat képesek a gyógynövények csillapítani.  

» Részletek

Gyógynövények végveszélyben - Vita a gyógyhatású készítmények átminősítéséről

Ellentmondásokkal és vitákkal kísérve zajlik a gyógyhatású készítmények fogalmának felszámolása: Ami eddig idetartozott, abból vagy gyógyszer lesz, vagy élelmiszer. A forgalmazók az átminősítések bosos árára panaszkodnak, a hivatal szerint viszont tisztul a piac.

» Részletek

Ha a hormonrendszer megzavarodik

» Részletek

Hogyan győzzük le a stresszt?

Aligha van olyan ember, aki ne érezte volna valaha kiégettnek magát. A tartós stressz azonban egészségtelen, következménye egy sor betegség lehet, többek között migrén, depresszió, túlsúly, hormonzavarok, magas vérnyomás, hátfájás. Cikkünkből kiderül, mi okozza a stresszt, és mit tehetünk ellene.

» Részletek

Hogyan hatnak egymásra?

Amerikai adatok szerint minden harmadik felnőtt alkalmaz gyógynövényeket, illetve fogyaszt valamilyen táplálékkiegészítőt. Azzal párhuzamosan, hogy hazánkban is egyre népszerűbbé válnak a természetes gyógymódok, egyre több ember iszik gyógyteákat és/vagy szed különböző étrend-kiegészítőket. Kevesen gondolnak viszont arra, hogy egy-egy gyógynövény vagy táplálékkiegészítő alkalmazásakor meggondolásra késztető szempont lehet az, milyen gyógyszereket szednek rendszeresen. A gyógynövények vagy más ...

» Részletek

Tallózás a növénygyógyászat világából - 2006. július

» Részletek

Valódi kamilla (Chamomilla recutita)

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.