Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Gyógyteák

A teának számtalan pozitív tulajdonsága van. Frissít és melegít. Gyógyít és a legkülönfélébb testi és lelki panaszokat enyhíti. Cikkünkben a nagyvilágból származó egzotikus recepteket talál az olvasó, amelyeket bárki könnyen elkészíthet.

» Részletek

Hogyan készítsük el a gyógyteákat?

A gyógytea hatásosságának előfeltétele a kiváló minőségű, kifogástalan gyógynövény. A gyógyfüveknek biominőségűnek kell lenniük, ugyanis csak egészséges talajon nőnek valóban hatékony gyógynövények. Itt nincs helyük permetezőanyagoknak, műtrágyának, vegyszereknek! Ez persze azt is feltételezi, hogy a növénynek ott kell élnie, ahol jól érzi magát, ahol megfelelő a klíma, a talaj stb. – ez sajnos ma egyáltalán nem magától értetődő.  

» Részletek

Premenstruációs szindróma

A menstruáció előtti napokban sok nő úgy érzi, mintha személyisége megkettőződött volna: egyesek hirtelen ingerültté válnak, másokra rátör a búskomorság. Ehhez fizikai tünetek is társulhat­nak: hátfájás, fejfájás, alhasi fájdalmak és emlő­feszülés. A panaszok hátterében általában a női nemi hormonok arányainak változása áll. Ez a felborult egyensúly azonban tartósan visszaállít­ható természetes gyógymódokkal.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.