Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A gyermekbetegségek jelentősége

» Részletek

Csecsemőkori hasfájás

Sok fiatal szülő idegeit teszi próbára a csecsemőkori kólika. Ha valóban csak hascsikarásról van szó, az ártalmatlan dolog, általában idővel magától megszűnik. A baba szépen fejlődik, gyarapszik, és alapvetően egészséges. Ám a baba órákig sír, és szinte semmivel nem lehet megnyugtatni, lecsillapítani. Különösen nyugtalanító a dolog első gyermek esetében. Aki ismer néhány hasznos trükköt, könnyebben úrrá lehet a bajokon.

» Részletek

Előbújnak az első fogak

A fogzás a kisgyermek fejlődésében mérföldkő, amit a gyermekek fogak eltérő módon élnek át. A jelentkező panaszok a nyugtalanságtól és ingerlékenységtől a fájdalomig és lázig terjedhetnek. Szerencsére számos természetes módja van a kicsik szenvedésének enyhítésére.

» Részletek

Gyermekbetegségek kiegészítő gyógyfüves kezelése 1. rész

Mottó: „Már öt négyzetméternyi gyógynövénykert birtokában sokat tehet az ember önmagáért, viruló egészségéért.” (Maurice Mess`egue)

» Részletek

Gyermekbetegségek kiegészítő gyógyfüves kezelése 2. rész

Mottó: „Már öt négyzetméternyi gyógynövénykert birtokában sokat tehet az ember önmagáért, viruló  egészségéért.” (Maurice Mességue)

» Részletek

Gyermekbetegségek kiegészítő gyógyfüves kezelése 3. rész

Mottó: "Már öt négyzetméternyi gyógynövénykert birtokában sokat tehet az ember önmagáért, viruló egészségéért." (Maurice Mess`egue)  

» Részletek

Gyermekek akupunktúrája

Bizonyosan sokakban első hallásra kissé ijesztőnek hangzik, hogy a kisgyerekeket tűszúrással kezeljék. A legtöbb szülőnek ugyanis a hagyományos gyermekgyógyászati rendelőkben szerzett tapasztalatai a vérvételek, illetve injekciók alatti gyermekreakciókkal kapcsolatosan meglehetősen negatívak. Az akupunktúrával azonban szerencsére több szempontból is más a helyzet, és az ősi kínai orvoslásnak ez az ága a gyermekgyógyászat terén is jelentősen gazdagíthatja gyógyító repertoárunkat.

» Részletek

Koncentrációzavar és hiperaktivitás

A koncentrációdeficit-szindróma, ami esetleg hiperaktivitással társul(Attention Deficit Hyperactivity Disorder), alaposan ráijeszt a szülőkre. A 11–14 éves gyerekeknek az orvos előszeretettel írja fel ilyenkor a híres-hírhedt nyugtató gyógyszert. Bár a gyógyszereket nem lehet teljesen mellőzni, sokszor egyszerű, természetes és olykor banálisnak tűnő módszerekkel is lehet meglepően hatásos segítséget nyújtani az érintetteknek. Mindezt klinikai tesztek is igazolják.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.