Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A székrekedés gyerekeknél is gondot okozhat

» Részletek

dr. Kürti Katalin - A gyerek is partner a gyógyításban

Harcos típusú, kemény nőt vártam, amikor dr. Kürti Katalinnal volt találkozóm, hiszen – gondoltam – ilyennek kell lennie annak, aki 1991-ben Magyarországon a homeopátia elterjesztését tűzte ki célul. Ám Katalin az a fajta harcos, aki nem erőből, hanem ésszel és érvekkel küzd, megértve és elfogadva, hogy vannak kérdések és kétségek, sőt szakmai tájékozatlanságra vagy ostobaságra valló álláspontok is. Mindenkinek joga van a véleményéhez, de a tudományos igazság független attól, ki mit gondol.

» Részletek

Gyógynövények a gyermekgyógyászatban - Vannak-e ártalmai?

» Részletek

Kruppos köhögés

Aki csak egyszer is a saját fülével hallotta, milyen ijesztő hangokat ad ki egy kisgyerek, ha rájön a kruppos köhögés, jól tudja, milyen könnyű pánikba esni, ha úgy érezzük, nem tudjuk enyhíteni a saját gyerekünk fájdalmát. Rekedt sípolás, száraz, ugató köhögés és levegő után kapkodás: ezek az akut kruppos roham tünetei. A nyugodt és megnyugtató bánásmód és a megfelelő homeopatikus szer adagolása azonban sok esetben gyors javulást hoz.

» Részletek

Mit ehet a kisbaba?

Az utóbbi évtizedekben az allergia mind gyakoribbá vált, manapság a gyerekek 30 százaléka szenved ilyen jellegű megbetegedésben. Ha az érintett csecsemő vagy kisgyerek, a családra különösen nagy teher nehezedik. A korábbi felfogással ellentétben ma már nem tanácsolják a mamának, hogy a terhesség és a szoptatás időszaka alatt kerülje az erősen allergizáló hatású élelmiszereket – ma már sokkal inkább a tolerancia kifejlesztéséről van szó.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.