Összes cikk
<< ...  7   8   9   10   11   12   13   14   15   ... >> 17 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Kétkulacsos kommunikáció

A szerepek, amelyeket a kommunikációban  felveszünk, igen sokáig kísérnek bennünket. Olykor már ezekkel a szerepekkel érezzük  azonosnak magunkat.

» Részletek

Kommunikáló univerzum

Noetikának (görög: noétos, vagyis szellemileg észlelhető) nevezik azt az új tudományágat, amely Dan Brown regényében, „Az elveszett szimbólumban” a főszerepet játssza. A kvantumfizikát és a tudatkutatást egyesíti magában, és azt állítja, a szellem és az anyag nem két egymástól elkülönülő entitás. Az író szerint a noetikában elképzelhetetlenül sok lehetőség van. Az olyan intézetek, mint az IONS (Institute of Noetic Science) vagy a PEAR (Princeton Engeneering Anomalies Research Lab), egyértelműen és vitathatatlanul ...

» Részletek

Kötés, fonás, szövés

» Részletek

Kreativitás és szerendipitás

Egy Walpole nevű szerző találta ki, vagy használta a szerendipitás szót. "A három szerendipi herceg" című mesére utalt, akik utazásaik során mindig olyan dolgokra bukkantak, amelyeket nem is kerestek. A szó a közhasználatban azóta a váratlan felfedezésekre való rábukkanás képességét jelöli. Más szóval ezt a képességet kreativitásnak is mondhatjuk.

» Részletek

Kulcsszavak és kulcsmondatok az önkifejezésben, amelyeken mintegy átjön az egész személyiség

» Részletek

Kvantumok világa

Sokakat el bűvölnek a határtudományok, illetve a misztika. Ezzel szemben az elméleti fizikát száraz, unalmas dolognak tartják. Nem ismerik fel, hogy a XX. század modern fizikája rendkívül excentrikus elméleteket és szinte metafizikusnak tűnő interpretációkat tartogat számukra. Ha például Einstein relativitáselméletét megvizsgáljuk, annak alapján nem kizárható az időutazás. A legkülönlegesebb interpretációkkal és gondolatokkal azonban a kvantumfizika szolgál.

» Részletek

Látván látni

 

» Részletek

Lázadás és behódolás

» Részletek

Lelki fantomfájdalmak

Minden fájdalom és félelem közös gyökere a küszöbértékeinket meghaladó túlinger, legyen az ütés, hang, hő, fény vagy más behatás. Ha ilyen bántásban van részünk, csak ritkán sikerül adekvátan, kellő lélekjelenléttel lereagálnunk azt. Többnyire inkább csak elszenvedjük, eltűrjük, vagy elfojtani igyekszünk, rezignációba vonulunk.  

» Részletek

Lelki kiszáradás

Szomjúhozik lelkem Istenhez, az élő Istenhez; mikor mehetek el és jelenhetek meg isten előtt? 42. Zsoltár  

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.