Összes cikk
 1   2   3   4   5   ... >> 6 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A 20 legfontosabb rákterápia

» Részletek

A nyaki gerinc fájdalma

Az ülő életmód következtében egyre inkább nő azok száma, akik a nyaki gerincszakasz fájdalmára, nehezített mozgására panaszkodnak, amit a mozgáshiány csak súlyosbít. Egyfelől gyengülnek a nyakat támasztó izmok, másfelől a rossz testtartás következtében túl feszessé válnak a tarkótáji izmok.

» Részletek

A szédülés fogságában

» Részletek

A szív és a keringési rendszer erősítése

» Részletek

A víz tüze – A húgyutak holisztikája

Az egyre gyakoribb és makacsul ki-kiújuló húgyúti fertőzések folyamatosan emelkedő száma mind nagyobb gondot jelent betegek és orvosok számára egyaránt.

» Részletek

Allergiás bőrbetegségek

Amikor az immunrendszer „félreprogramozódik”, és olyan anyagokra támad rá, amelyek normál esetben senkit nem betegítenek meg, allergiáról beszélünk. Cikkünk az allergiás bőrbetegségek kezeléshez ad tanácsokat.

» Részletek

Asztma

» Részletek

Autoimmun-betegségek

A cinikusok azt állítják, minden, amit a modern orvoslás nem képes megfelelően besorolni, azt jobb híján „autoimmun-betegségnek” nevezik. Nem tudjuk, mi okozza ezeket a betegségeket, és esetükben a terápia legjobb esetben a tünetek enyhítésére szorítkozik.

» Részletek

Az ájurvéda tanácsai – Stressztípusok

Az ötezer éves indiai ájurvéda tanításai szerint szervezetünk összes funkcióját három biológiai erő irányítja: a vata, a pitta és a kapha. Ahhoz, hogy életben maradjunk, testünknek szüksége van vatára, a mozgásra, amely lehetővé teszi a légzést, a táplálék továbbítását az emésztőrendszeren keresztül, és az idegi impulzusok küldését az agyból, illetve az agyba. Elengedhetetlen, hogy legyen bennünk pitta, a tűz, az anyagcsere, amely feldolgozza és számunkra hasznosíthatóvá teszi a testi és ...

» Részletek

Az éneklés varázsa

A zene könnyekre fakaszthat, vagy hallatán végigfuthat a hideg a hátunkon. De többre is képes: gyógyítja a testet, a szellemet és a lelket. Különös jelentősége van ezen belül az éneklésnek, amely napjainkban reneszánszát éli. Ez kedvező jel, ugyanis az éneklő ember szíve megnyílik.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.