Összes cikk
<< 1   2   3   4   5   6  >> 6 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Biofeedback: a szellem uralja a testet

Megnyugtató érzés, ha tudjuk, hogy önmagunkon segíthetünk olyan problémák esetén, mint a migrén, a tenziós fejfájás vagy a hátfájás. Erre ad lehetőséget a biofeedback terápia, amelynek segítségével a páciens megtanulja, hogyan befolyásolja a testét gondolatai erejével.

» Részletek

Biológiai testszobrászat

» Részletek

Csalánkiütés

A bőr úgy néz ki, mintha az illető csalánbokorba zuhant volna: duzzadt, kissé kiálló, piros, viszkető, égő kiütések. A betegséget a csalán latin nevéről (urtica) nevezték el urtikáriának. Noha nem mindig sikerül egyetlen kiváltó okot találni, számos ígéretes kezelés létezik a panaszok enyhítésére.

» Részletek

Csontritkulás

A csontritkulás a csontváz anyagcsere-betegsége, amely kezdetben teljesen észrevétlenül játszódik le: a csontok lassanként porózussá és törékennyé válnak. A betegséget csupán az érintettek egynegyedénél fedezik fel időben és kezelik megfelelően.

» Részletek

Egészséges gerinc – műtét nélkül

A hátfájás népbetegség. Előbb-utóbb szinte mindegyikünket utolér. Akinek erős fájdalmai vannak, könnyen a műtőasztalon találhatja magát, azonban a legtöbb esetben a szelídebb módszerek is segítenek.

» Részletek

Életenergia a hangjegyekben

Ki ne érezte volna életében, hogy valamely lehangolt vagy kimerült állapotában egy neki igazán tetsző zene „feldobta volna”? Teljesen mindegy, hogy operáról, operettről, szimfonikus műről, könnyűzenéről, dzsesszről van-e szó, az eredmény a kellemes közérzet, az emelkedett hangulat, vagyis az egyéni energiaszint növekedése volt. Sokat mondó például az a statisztikai adat, miszerint az USA-ban az emberek 50 százaléka 70 éves kora körül már nem él, míg a karmesterek 80 százaléka még aktívan dolgozik, nemhogy meghalt volna! Ennek a nyilvánvaló ...

» Részletek

Epekő és funkcionális epezavarok

Aki olyan tisztázatlan gyomor- és bélpanaszokban szenved, mint a hányinger, puffadás vagy hasmenés, könnyen megkapja az „ingerlékeny bél” diagnózist, holott e tünetek mögött nagyon gyakran epebántalmak rejlenek. Ugyanez vonatkozik a kideríthetetlen okból fellépő ortopédiai panaszokra. Ha már fény derült rá, akkor viszont az okot hatásosan lehet kezelni.

» Részletek

Érelzáródás: a nem dohányzókat is utolérheti

Mindannyian szeretünk kirakatokat nézegetni. Ám ha az álldogálás már rövid idő után fájdalommal jár, meglehet, hogy egy súlyos betegség előrehaladott stádiumával állunk szemben. Az ún. kirakatnéző betegség elsősorban a dohányzókat veszélyezteti, de sajnos azokat is érinti, akik soha nem szívtak el egyetlen cigarettát sem. A perifériás artériaelzáródás esetében fontos a korai felismerés és a megfelelő kezelés.

» Részletek

Férfiak és az egészség

A macsó magatartás nem lesz vonzó a jövőben - állítják a pszichológusok. A reklám újabban a szakállas típust helyezi előtérbe, és úgy vélik, a férfi ismét legyen férfi. Olyan típus, aki erős, ugyanakkor szelíd, szuverén, Mahátma Gandhi és Arnold Schwarzenegger keveréke, aki intelligens, mint Einstein és sármos, mint George Clooney. Más szavakkal: egy művi figura, ami legfeljebb a digitális univerzumban alkotható meg, a valóságban aligha. Mivé alakuljon tehát korunk férfija?

» Részletek

Figyelemhiányos és hiperaktív gyerekek

Az utóbbi időben a figyelemhiányos szindrómában és a hiperkinetikus zavarban szenvedő gyerekek problémái egyre inkább az orvostudomány és a pszichiátria érdeklődésének homlokterébe kerülnek. A jól megfogalmazott diagnózis azonban sokakban kétséget ébresztett. Lehetséges, hogy az érintett gyerekeknek csak feltűnést keltő a magatartásuk? Lehet, hogy félreismert zsenik, és viselkedésük innen van a tűréshatáron? Szükségük van-e egyáltalán gyógykezelésre, nem szorulnak-e védelemre a téves betegségbesorolás ...

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.