Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Az öregség nem betegség…

Minél tovább élni és közben fiatalnak maradni - ez sokak kívánsága, aminek ígéretével egyesek óriási üzleteket csinálnak. A legtöbb, drága pénzen megvásárolt reménységről azonban csakhamar kiderül, hogy nem több üres ígéretnél.

» Részletek

Segítség változó korban

A változáskori tünetek nem tekinthetők betegségnek, sokkal inkább a női szervezet természetes változásának. Ha gyógyszeres terápia válik szükségessé, arra kell törekedni, hogy a hormonrendszert egy új, megváltozott szinten egyensúlyi helyzetbe hozzák.

» Részletek

Természetes hormonkezelés

Még néhány évvel ezelőtt is általános terápiának számított a változás korába lépő nőknél a hormonpótlás. A közelmúltban azonban megrázó klinikai vizsgálati eredmények születtek, miszerint a szájon keresztül adagolt hormonpótlás hatására jelentősen megnő a szívinfarktus, a trombózis és a rák veszélye. Ennek következményeként megváltozott az orvosok hozzáállása a kérdéshez, ma inkább csak kivételes esetekben alkalmazzák. Ám a „természetes ...

» Részletek

Változókor

A változókor teljesen természetes folyamat. Semmi okunk nincs rá tehát, hogy féljünk tőle, vagy éppenséggel betegségnek tekintsük. Ezzel az életszakasszal előbbutóbb minden nő szembesül, ám hogy milyen módon érzékeljük a tüneteket, az egyénileg változó. Nézzük, mit tehetünk ebben az életszakaszban testünk és lelkünk átállításáért!

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.