Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A járás veszélyforrás

Idősebb korban egyre több embernek esik nehezére a járás. A korosodó ember olykor félénk és bizonytalan. Mindez jelentősen megnöveli az elesés és az ebből eredő sérülések veszélyét. Ráadásul, aki nem tud rendesen járni, szociálisan is elszigetelődik. A járási bizonytalanság azonban nem elkerülhetetlen velejárója az idősebb kornak, igen sokféle ok állhat a háttérben. Aki gyakran megbotlik vagy megcsúszik, annak ajánlatos alaposabban utánajárni, mi okozhatja a bajt. A bizonytalanság mozgásterápiával és erősítő ...

» Részletek

Felkészülés a nyugdíjas évekre

» Részletek

Gyógyszerelés időskorban

Az idősebbek 30-40 százalékkal több gyógyszert fogyasztanak, mint a fiatalabb korosztályok. Minél idősebbek vagyunk, annál több gyógyszert szedünk, hiszen az idős ember multimorbid, azaz egyszerre több betegségben szenved. Pedig gyakran a kevesebb gyógyszer jobb életminőséget jelentene.

» Részletek

Időskori izomsorvadás

Az orvosi sarcopenia kifejezés a görög sarx (hús) és a szintén görög penia (hiány) szavakból ered, és az idősebb korban jelentkező fokozott izomsorvadást jelenti. Megfelelő mozgásprogrammal és fehérjékben gazdag étkezéssel lassítható, illetve megállítható a folyamat.

» Részletek

Szellemi frissesség időskorban is

Az emlékezőképességünket nem kell feltétlenül elveszítenünk időskorban. A tudomány sokat foglalkozik a kérdéssel, így ma már sok információval rendelkezünk a témáról. Egyszerű trükkök segítségével ebben az életszakaszban is megőrizhetjük szellemi frissességünket.

» Részletek

Új otthon időskorban

» Részletek

Zöld terápia

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.