Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Gyenge az idegrendszere?

Nem megy tovább - ez lehet azoknak az embereknek a panasza, akik ideggyengeségben vagy neuraszténiában szenvednek. Még csekély testi megerőltetés is erős kimerültséget eredményez náluk, a szellemi megterhelésre pedig fokozott fáradtsággal reagálnak. Ehhez jönnek még az olyan panaszok, mint az izom- és fejfájás vagy alvászavar. A természetgyógyászat elsősorban gyógynövények és rendterápia segítségével veszi fel a harcot a bajjal.

» Részletek

Gyógymurphy - 802-808

Mottó: Murphy törvénykönyve nem más, mint az egyetemes emberi neurózisok terápiás tárháza.

» Részletek

Hogyan győzzük le a stresszt?

Aligha van olyan ember, aki ne érezte volna valaha kiégettnek magát. A tartós stressz azonban egészségtelen, következménye egy sor betegség lehet, többek között migrén, depresszió, túlsúly, hormonzavarok, magas vérnyomás, hátfájás. Cikkünkből kiderül, mi okozza a stresszt, és mit tehetünk ellene.

» Részletek

Mozgásterápia Parkinson-kór esetén

Miután felállították a Parkinson-kór diagnózisát, a betegnek minél hamarabb el kell kezdenie tornázni. A mozgásterápia mindig célzottan az előtérben álló tünetekre irányul. A kezdeti stádiumban a fő cél az erő és a kitartás megőrzése, illetve a testtudat javítása. A legjobb, ha valaki hasonló betegségben szenvedők csoportjához tud csatlakozni, mert a közös mozgás több örömet és motivációt ad. 

» Részletek

Óvjuk az idegeinket!

Az em­be­ri ideg­rend­szert le­gin­kább egy nagy tel­je­sít­mé­nyű szá­mí­tó­gép­pel ha­son­lít­hat­juk össze. Nem ke­ve­sebb, mint 14 mil­li­árd ideg­sejt dol­go­zik együtt az em­be­ri szer­ve­zet kom­mu­ni­ká­ci­ós há­ló­za­tá­ban. En­nek a leny­űgö­ző há­ló­nak a za­va­rai tes­ti és lel­ki bán­tal­mak­hoz ve­zet­het­nek. Cik­künk­ből ki­de­rül, ho­gyan óv­hat­juk ...

» Részletek

Parkinson-kór

Majd kétszáz évvel ezelőtt történt, hogy az angol orvos, James Parkin­ son leírta azt a remegéssel és bénulással járó betegséget, amelyet később róla neveztek el. Az 1960-70-es években azután felfedezték, hogy ezért a problémáért jelentős részben egy idegi ingerületátvivő anyag, a dopamin a felelős, és hogy a betegség kezelhető, ha sikerül áthidalni az agyban fennálló dopaminhiányt. Bár ez a terápia nem teljesen kockázatmentes, alternatívája nincsen. A természetgyógyászat azonban mégis ...

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. február

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.