Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Antibiotikum helyett

A folyton visszatérő hüvelygyulladások sok nő életét megkeserítik, és általában nincs más kiút, mint az ismétlődő gyógyszeres kezelés. Jó alternatívát jelenthet azonban az egyénre szabott kezelés illóolajtartalmú hüvelykúpokkal.

» Részletek

Aromaterápia stressz, félelem és szomorúság ellen

Az illóolajok nem csupán a helyiségek illatosításában segítenek. Főleg stressz, félelmek és szomorúság esetén használhatóak kiválóan önsegítésre, és az élet sok területén jótevő kísérőink lehetnek. A természet csodálatos illatai magukkal ragadnak minket, felkeltik az életörömünket és jótékony hatást gyakorolnak a testünkre és a lelkünkre.

» Részletek

Illatokkal a téli depresszió ellen

Az illóolajok valóságos balzsamként hatnak testre, lélekre és szellemre egyaránt. Különösen a sötét, hideg évszakban csodálatos eszközül szolgálnak a depresszív hangulat elűzésére.

» Részletek

Növényi antibiotikumok

Egyre gyakrabban alakul ki az antibiotikum - rezisztencia, azaz amikor a baktériumok ellenállóvá válnak a gyógyszerrel szemben. Egyelőre a különböző növényi antibiotikumokkal kapcsolatban nem figyeltek meg rezisztenciát, és a szakértők szerint ilyesmire nem is számíthatunk, hiszen a hatásmechanizmusuk jóval összetettebb, mint a hivatalos medicina által alkalmazott antibiotikumok esetében.

» Részletek

Olajdiszperziós fürdők

Mindnyájan ismerjük a fürdők kényeztető és gyógyító hatását. A fürdő élénkít, ugyanakkor ellazít. Azonban az olajdiszperziós fürdők alkalmazásával e hatások fokozhatók. A módszert a harmincas évek végén Werner Junge német fürdőmester fejlesztette ki. Az eljárás lényege, hogy örvényeltetett meleg vízbe illóolajakat kevernek, ezzel fokozva a gyógyvíz hatását.

» Részletek

Tanító illatok

Emlékeinkben az iskoláinkról elsőre valószínűleg nem az illatok, pláne nem az aroma jut eszünkbe. Ha mégis, inkább negatív összefüggésben... Éppen ezért különösen örvendetes, egyben meglepő azaz„ „illatos iskola” elnevezésű kísérlet, mely igazolja azt, amit a tapasztalati gyógyászat már régóta sejt: a megfelelően megválasztott illattal minden könnyebben megy.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.