Összes cikk
 1   2   3  >> 3 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A vízterápia reneszánsza

 

» Részletek

Arcüreggyulladás

Ha valaki visszatérő arcüreggyulladásban szenved, a terápia általában antibiotikum és kamillagőzös inhalálás. Ilyenkor érdemes valami mást, valamilyen természetgyógyászati módszert kipróbálni.

» Részletek

Az immunrendszer edzése

Az immunrendszer edzése sokféleképpen képes stabilizálni egészségünket, a legnyilvánvalóbb hatás azonban a fertőzések megelőzése. A hideg és meleg ingerek célzott alkalmazása kiegészíthető fizikai aktivitással, a megfelelő ruházat viseletével, az ésszerűen adagolt napsugárzással és az egészséges táplálkozással. A rendelkezésre álló módszerek alkalmazását illetően szem előtt kell tartanunk, hogy minden, amit „egészségünkért” teszünk, csak akkor lehet hasznos és hatásos, ha ...

» Részletek

Betegség helyett védettség

Ha az immunrendszerünk legyengül, és ez a hideg évszakokban gyakran előfordul, akkor számtalan  betegség előtt megnyílik az út. Ilyenkor ugyanis szervezetünk védekezőrendszere nem elég erős ahhoz,  hogy legyőzze a baktériumokat, vírusokat és egyéb kórokozókat. A modern immunterápia felismerései és szakértőinek ötletei mindannyiunkat hozzásegítenek egészségünk megőrzéséhez.

» Részletek

Böjti teák

» Részletek

Böjttúrázás

Böjtöléssel és a túrázással, e két, önmagában is igen hatásos természetes gyógymód kombinációjával feltöltődhetünk, és megszüntethetjük a kisebb panaszokat is.

» Részletek

Cisztusz: Felér egy védőoltással

A belső tisztaság az egészséghez vezető út első lépése. A káros anyagok felhalmozódásának minden fajtája késlelteti a gyógyulást.  

» Részletek

Ha vége a böjtnek

George Bernard Shaw szerint bármely ostoba ember tud böjtölni, de csak a bölcs tudja helyesen abbahagyni a böjtölést. A böjt tudatos befejezéséhez idő, nyugalom szükséges, és ez a fázis teszi fel a koronát a böjtkúrára. 

» Részletek

Így erősödik az immunrendszer

Tavasz végén, nyár elején – főleg az ilyen hosszúra nyúlt tél után, mint az idei – különösen nagy szükség van az immunrendszer megerősítésére. Természetes jelenség, hogy télen, amikor nem túl egészségesen táplálkozunk, kevesebb zöldséghez, gyümölcshöz jutunk, rövidebb ideig vagyunk a szabadban és többnyire kevesebbet mozgunk, fogékonyabbá válunk a betegségek iránt. Tavasszal tehát a méregtelenítést követően – esetleg azzal egyidejűleg – érdemes mindent megtennünk szervezetünk ...

» Részletek

Így védhetjük ki a vírusokat

A páciensek gyakran tanácstalanul keresik fel orvosukat, mert az egészséges táplálkozás, a vitaminok és az echinaceakivonatok szedése ellenére állandóan megfáznak, köhögnek, náthásak és fáj a torkuk. Szeretnék tudni, mit tehetnének még, hogy ellenálljanak a vírusok támadásának.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.