Összes cikk
<< 1   2   3   4   5   6   7   8   ... >> 13 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Együk magunkat szépre

A bőrt nemcsak kívülről, hanem belülről is táplálhatjuk. A legújabb tudományos felismerések szerint a helytelen táplálkozás következménye ráncosodás és a bőr ellazulása lehet. Cikkünkből kiderül, hogyan kerüljük el a ráncosító hatású ételeket, és milyeneket válasszunk, ha meg akarjuk őrizni bőrünk szépségét és épségét.

» Részletek

Energiaterápiák

A holisztikus orvoslás egyre nagyobb mértékben támaszkodik a bioelektromos készülékekkel végzett terápiákra. Cikkünk áttekintést ad ezekről a módszerekről, hatásaikról és sikeres alkalmazási lehetőségeikről.      

» Részletek

Enzimek

Az enzimek nélkül egyetlen életfolyamat sem játszódhatna le. Ezek az anyagok egyszerre életelixírek és orvosságok. Segítenek emésztési problémák, ízületi fájdalmak és sportsérülések esetén, de részt vesznek az immunrendszer szabályozásában is. Mi is sokat tehetünk azért, hogy megkönnyítsük a munkájukat.

» Részletek

Ezüstkolloid

A kolloid állapotú ezüstöt ma rendkívül hatásos orvosságként tartják számon. Például antibiotikumként vagy megfázás megelőzésére. Alkalmazzák belsőleg, a bőrre kenve, az orrba permetezve vagy szemcseppként.

» Részletek

Fűszerek és az egészség

A fűszerek és illóolajaik kellemessé, ízletessé és illatossá teszik ételeinket. És gyógyítanak, ez ma már bizonyítható. Míg sok felnőttet zavar az édeskömény gumójának aromája, a babák kifejezetten kedvelik az édeskömény magjaiból főzött teát. Ezzel ösztönösen segítik emésztésüket. Az édeskömény ma számos, főként bélproblémák kezelésére szánt gyógyteakeverék alkotórésze, de a köhögés elleni szirupokban is fontos komponens. Mint sok ...

» Részletek

Fűtsünk be a télnek!

A téli hideget sokan a kellemetlen fázással azonosítják. Ám a természetgyógyászat számtalan olyan trükköt ismer, amelynek segítségével újra felmelegedhetünk.

» Részletek

Gemmoterápia

A gyógynövényes gyógyítás különösen szelíd formája a gemmoterápia. Itt rügyek, bimbók kivonataival zajlik a kezelés, mert ezek különösen gazdagok értékes növényi hatóanyagokban.

» Részletek

Gendun Dhargay láma - Tibeti buddhizmus és a gyógyító lámák

Tibet a világtól elzárkózó, titokzatos, misztikus ország volt egészen a XX. század közepéig. Akkor történelme és kultúrája váratlanul a világ érdeklődésének középpontjába került. Kína 1949-ben megszállta az országot, s történelmük fájdalmas fordulata, a kínaiakkal való véres összecsapás után a menekülő tibetiek feltűntek a nyugati világban is. Hozták szörnyű sorsuk hírét, de hozták különleges kultúrájukat, azon belül a tibeti gyógyászatot is. A szeptemberben ...

» Részletek

Gyógyfüvek herpesz ellen

Mottó: "Már öt négyzetméternyi gyógynövénykert birtokában sokat tehet az ember önmagáért, viruló egészségéért." (Maurice Messegue)

» Részletek

Gyógyítás kristályokkal 1. rész

A kristályokat több ezer éve használják díszítésre, a test ékesítésére, gyógyításra, védelem biztosítására, illetve varázslások és vallási szertartások alkalmával. A természet világában a kristályok a fizikai anyag legszervezettebb és legszilárdabb példái, s mint ilyenek az antrópia (rendezetlenség) lehető legalacsonyabb fokát képviselik.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.