Összes cikk
<< 1   2   3   4   5   6   7   8   9   ... >> 13 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Gyógynövénykúrák A-tól Z-ig

A szelíd, természetes orvosságok nagyon keresettek. A természetgyógyászat által évszázadok óta alkalmazott és megbecsült készítmények, növények hatását napjaink modern kutatásai igazolták.

» Részletek

Gyorsan ható influenzaölők a kertből

Mottó: "Már öt négyzetméternyi gyógynövénykert birtokában sokat tehet az ember önmagáért, viruló egészségéért." (Maurice Messegue)

» Részletek

Ha allergiás a virágporra…

Az immunrendszer képes számtalan testidegen anyagot, többek között baktériumokat, vírusokat és gombákat azonosítani és ártalmatlanná tenni, valamint a szervezetből eltávolítani. Normális esetben a környezetből származó ártalmatlan anyagokra, mint például a virágporra (pollen) immunrendszerünk nem, vagy csak nagyon enyhe mértékben reagál. Az allergiás ember testében azonban heves immunreakcióra kerül sor e valójában ártalmatlan anyagok hatására.

» Részletek

Ha fáj a torkunk

» Részletek

Hasmenéses állapotok kezelése 2. rész

» Részletek

Hildegard von Bingen

A középkorban Hildegard von Bingen apátnő megírta kora forradalminak számító könyvét a kolostori gyógyításról. A betegségek legyőzéséről, az egészséges életmódról szóló útmutatásai közül sok ma is megállja a helyét. Cikkünk olyan könnyen alkalmazható Hildegard-recepteket mutat be, amelyeket mindenki maga is kipróbálhat.      

» Részletek

Homeopátiás házi patika

Mit tegyünk, ha elvágjuk a kezünket, zúzódást szenvedünk, ha utazás közben elfog a hányinger vagy szörnyű lámpaláz lesz úrrá rajtunk vizsga előtt? Szerencsés, aki ilyen helyzetekben tud segíteni magán. Cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb homeopátiás elsősegélyszereket, amelyek nem hiányozhatnak egyetlen házi patikából sem.

» Részletek

Idegrendszeri tünetek és a higany I.

„A fogászati problémák végigkísérik életünket, és felmerülő kérdéseinkre sokszor nem kapunk választ.”

» Részletek

Így csökkenthetők az oltások mellékhatásai

Nem mindenki viseli egyformán jól az oltások következményeit, egyre többen számolnak be komplikációkról. Ezek kezelésében a homeopátia különösen hatékonynak bizonyult, de az izopátiás módszer és a Hildegard-gyógyászat is sokat segíthet.

» Részletek

Így védhetjük ki a vírusokat

A páciensek gyakran tanácstalanul keresik fel orvosukat, mert az egészséges táplálkozás, a vitaminok és az echinaceakivonatok szedése ellenére állandóan megfáznak, köhögnek, náthásak és fáj a torkuk. Szeretnék tudni, mit tehetnének még, hogy ellenálljanak a vírusok támadásának.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.