Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Epekő és funkcionális epezavarok

Aki olyan tisztázatlan gyomor- és bélpanaszokban szenved, mint a hányinger, puffadás vagy hasmenés, könnyen megkapja az „ingerlékeny bél” diagnózist, holott e tünetek mögött nagyon gyakran epebántalmak rejlenek. Ugyanez vonatkozik a kideríthetetlen okból fellépő ortopédiai panaszokra. Ha már fény derült rá, akkor viszont az okot hatásosan lehet kezelni.

» Részletek

Fruktóz-intolerancia

A gyümölcscukor (fruktóz) korábban ártalmatlan édesítőszernek számított. A gyümölcsről, a fruktóz fő forrásáról pedig mindenki tudja, hogy egészséges, nem? Újabban azonban egyre több információ gyűlt össze arról, hogy sok ember - bár nem is tud róla - szenved gyümölcscukor-túlérzékenységben. Erre vezethetők vissza olyan tünetek, mint puffadás, hasmenés, de akár húgyhólyag-érzékenység is.

» Részletek

Ingerlékeny bél

Ha valakinek egyre gyakrabban kell vécére mennie, ha egymást váltja nála a hasmenés és a székrekedés, és mindez krónikus panasszá fejlődik, akkor az élet egyre nehezebb lesz. Ilyenkor legfőbb ideje, hogy fény derüljön a bélbántalmak mélyebben fekvő okaira.  

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.