Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Cukorbetegség

A diabéteszes esetek több mint 90 százalékát főképp az életmóddal összefüggő időskori, ún. II. típusú cukorbetegség teszi ki. A túlsúly, a mozgásszegény életmód, a stressz és a kalóriadús ételek egyre több - többek között egyre több fiatal - ember vércukorszintjét billentik ki az egyensúlyából. Célzott módszerekkel megelőzhetjük e folyamatokat és szövődményeiket.

» Részletek

Cukorbetegség

Egyre többen betegszenek meg II. típusú diabéteszben. A latens, tehát még nem diagnosztizált esetek száma is óriási. Ám a megfelelő tudás birtokában ez a betegség is részben elveszíti ijesztő mivoltát.

» Részletek

Hipoglikémia - Nagy veszély cukorbaj esetén

A modern diabetológia a magas vércukorszintre összpontosít, mivel a célja elkerülni ennek az állapotnak a hosszú távú szövődményeit. Holott a vércukorszint-csökkentő tabletták vagy az inzulin által kiváltott túl alacsony vércukorszint legalább olyan veszélyes, mint a hosszú ideje fennálló diabétesz talaján kifejlődő szívinfarktus vagy szélütés. A legújabb tanulmányok szerint a szigorú gyógyszeres beállításnak több hátránya is van a mérsékelt eljárással szemben. Ennek a felismerésnek a ...

» Részletek

Hogyan működik a szétválasztásos diéta?

A szétválasztásos diéta a legnépszerűbb étrendek közé tartozik. Néhány évvel ezelőttig sok táplálkozástudományi szakértő a módszert butaságnak tartotta. Ma már másképp áll a helyzet, miután a diéta elvei tudományosan megmagyarázhatók és igazolhatók. A legmeggyőzőbb érvet pedig maga a sikeres fogyás szolgáltatja.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.