Összes cikk
<< 1   2   3   4   5   6   ... >> 18 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A megújulás titkai 8. - Bíró Ica szépségreceptje

» Részletek

A mozgás mint terápia

A klasszikus és az alternatív orvosok mind egyetértenek abban, hogy hiába szedünk tablettákat, táplálkozunk egészségesen és csökkentjük a stresszt, igazán csak akkor maradunk egészségesek, ha beépítjük mindennapjainkba a mozgást. Cukorbaj, hátfájás, asztma, depresszió – mindez csak néhány azon betegségek közül, amelyeket mozgásterápiával megelőzhetünk és karbantarthatunk.

» Részletek

A nagy diabétesz-átverés

» Részletek

A szervezet működészavara

A működészavar tünettanának talán a legérdekesebb és érdeklődésre, figyelemfelkeltésre legalkalmasabb területe a belső szervek és a mozgásszervek funkciózavara.

» Részletek

A természet patikája 2-es típusú cukorbetegségben

Világszerte sok millióan szenvednek 2-es típusú cukorbetegségben. Az esetek többsége egészséges életmóddal, megfelelő táplálkozással és rendszeres testmozgással megelőzhető lenne. A már-már világjárvány méreteit öltő diabétesz kezelésében értékes segítséget nyújt néhány gyógynövény.

» Részletek

A változás kora nem betegség

A változás kora nem betegség, nincs tehát okunk arra, hogy féljünk tőle. Ahogyan a név is sugallja, átmeneti időszakként kell felfognunk. Ennek ellenére sok nőnél kísérhetik kellemetlen tünetek. A hőhullámok, az erős izzadás, az idegi vagy lelki panaszok és a klimax más jellemzői azonban szelíd gyógymódokkal is orvosolhatók.  

» Részletek

A vastagbélrák megelőzhető - A táplálkozás jelentősége

Az összes vastagbélrákos esetnek mindössze 5-10 százalékában játszanak szerepet genetikai  tényezők. Jelentős kockázati tényezőnek számít a mozgáshiány, a stressz, a dohányzás, a túlsúly és a helytelen, egészségtelen táplálkozás. Mindezek alapján leszögezhetjük, hogy az egészséges, vitális anyagokban bővelkedő étrenddel hatékonyan védekezhetünk a rákos megbetegedések ellen. Kezünkben van tehát a lehetőség, hogy megelőzzük a (bél-)rákot.

» Részletek

Alacsony vércukorszint (hipoglikémia)

Sok embert érint a cukorbetegség, amelynek tünetei előbb-utóbb nyilvánvalóvá teszik vagy kikényszerítik a pontos diagnózist, az étrend beállítását, és ha szükséges, a gyógyszeres kezelést. A cukorháztartás másik, sűrűn előforduló zavara, az alacsony vércukorszint (hipoglikémia) azonban nem mindig azonosítható könnyen. Sokan – főleg gyermekek – évekig élhetnek vele együtt anélkül, hogy szüleik és orvosaik tisztában lennének az ingerlékenység, szorongás, fejfájás vagy depresszió ...

» Részletek

Áldott "grahamliszt"

» Részletek

Alen - esély az egészséges életre

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.