Összes cikk
<< 1   2   3   4   5   6   7   8   ... >> 18 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Civilizációs betegségek

A betegségek nem úgy sújtanak le ránk, mint derült égből a villámcsapás. Az olyan kórokért, mint mondjuk az allergia, a szívinfarktus vagy a rák, többnyire meghatározott életkörülmények és szokások a felelősek. A leggyakoribbak manapság a civilizációs megbetegedések, amelyek ellen viszont éppen jellegükből adódóan többféle módon lehet védekezni.  

» Részletek

Colon Control, avagy az aktív bél nem henyél

Hosszú és egészséges élet? Igen, ez az egyik hőn áhított vágya az emberiségnek évezredek óta. Napjaink kutatásai két irányból közelítik meg a célt. Egyrészt a be tegségek megelőzése felől – hogyan érhetem el, hogy ne betegedjek meg –, másrészt a gyakori, az emberek nagy részét érintő betegségek hátterének feltérképezésével. Különböző tanulmányok látnak napvilágot ezzel kapcsolatban, egyben azonban mindegyik közös: össze függéseket tárnak fel a bélrendszer ...

» Részletek

Csalánkiütés

A bőr úgy néz ki, mintha az illető csalánbokorba zuhant volna: duzzadt, kissé kiálló, piros, viszkető, égő kiütések. A betegséget a csalán latin nevéről (urtica) nevezték el urtikáriának. Noha nem mindig sikerül egyetlen kiváltó okot találni, számos ígéretes kezelés létezik a panaszok enyhítésére.

» Részletek

Cukor helyett

Az édes a legtöbb ember számára élvezetes íz. Természetes vágyunk a cukor iránti igény, hiszen ez a test és az agy egyik legfontosabb tápanyaga. A túl sok cukor azonban megbetegít. Szerencsére vannak természetes alternatívái.

» Részletek

Cukorbetegség

A diabéteszes esetek több mint 90 százalékát főképp az életmóddal összefüggő időskori, ún. II. típusú cukorbetegség teszi ki. A túlsúly, a mozgásszegény életmód, a stressz és a kalóriadús ételek egyre több - többek között egyre több fiatal - ember vércukorszintjét billentik ki az egyensúlyából. Célzott módszerekkel megelőzhetjük e folyamatokat és szövődményeiket.

» Részletek

Cukorbetegség

Egyre többen betegszenek meg II. típusú diabéteszben. A latens, tehát még nem diagnosztizált esetek száma is óriási. Ám a megfelelő tudás birtokában ez a betegség is részben elveszíti ijesztő mivoltát.

» Részletek

Cukorfüggőség

» Részletek

Diabétesz a hagyományos kínai orvoslásban

A modern életmód, így a helytelen táplálkozás és a túl kevés mozgás ad magyarázatot arra, miért nő egyre inkább azoknak a száma, akiknek túl magas a vércukorszintjük. A kínai orvoslás módszereivel számos esetben sikerül az anyagcserehelyzetet oly módon javítani, hogy az inzulinszükséglet csökken és a dózis legalább mérsékelhető. Ezek az eljárások mindezen túlmenően a sürgetően szükséges életmód-változtatást is elősegítik.

» Részletek

Diabétesz I.

» Részletek

Diabétesz II.

Amikor valakivel közlik, hogy II. típusú cukorbetegségben szenved, először kétségbeesik. Hiszen ez azt jelenti, hogy jelentősen változtatni kell mindennapi szokásain. A diagnózis ugyanakkor esélyt is jelent: arra, hogy több testmozgással és egészséges táplálkozással, akár gyógyszer nélkül is karbantarthassaállapotát.  

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.