Összes cikk
<< 1   2   3   4   5   6   7   8   9   ... >> 18 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Diéta - De kinek, milyen?

Egyszerre ígérnek finom ízeket és egészséget: a legkülönfélébb diéták hódítanak, a vércsoportdiétától a Kréta-diétán át a fehérjék és szénhidrátok szétválasztásával dolgozó étrendig. De vajon melyik az igazi? Mit mondanak a szakértők?

» Részletek

Dobbantó az egészséghez

Hosszú távon lúgosítással is el lehet távolítani a lerakódásokat a szervezetből, de mennyivel nagyobbat tud az ugrani, aki nem gödörből, hanem egy dobbantóról ugrik. A So Easy ilyen dobbantó a lúgosításhoz, amely így sokkal hatékonyabbá válik.

» Részletek

Dopping: szerek és módszerek

Legyen szó bár a Tour de France-ról vagy az olimpiáról, az élsport nagy világversenyei újra és újra alkalmat szolgáltatnak a doppingról szóló vitára. Széles körben elterjedt és nem kockázatok nélküli eljárás az egyéni teljesítőképesség határainak kitolása gyógyszerekkel vagy különféle terápiás eszközökkel. Ám a dopping fegyvertárában találhatunk olyan technikákat is, amelyek elmossák a beavatkozás nyomait, valamint természetgyógyászati módszereket is.

» Részletek

Dr. Ravi Mooss - Az ájurvédikus gyógyítás ösvényén

Az ájurvéda, a több mint ötezer éves indiai védikus civilizáció egészség­megőrzési rendszere a világ legősibb tudománya. A három pszichofizio­lógiai típus (váta, pitta és kapha) egyensúlyán alapuló tudományt Maharishi Mahesh Yogi India vezető orvosaival együttműködve annak ősi, tiszta formájában kezdte el helyreállítani a 80-as években, s az így teljessé tett rendszert nevezte el Maharishi Ájurvédának (Máv). E tudást képviseli a hamarosan hazánkba érkező dr. Ravi Mooss ashtavaidja is.

» Részletek

Dr. Schüssler sói és az immunrendszer

» Részletek

Édes és zsíros csábítások

A cukor, a zsiradékok és a só megfelelő arányú keverékével el lehet érni, hogy valaki többet egyen, mint amennyi egészséges. Az élelmiszeripar ennek megfelelően „optimalizált ízű” termékeket kreál, és örül az egyre növekvő forgalomnak.

» Részletek

Egyre jobban és jobban...

Huszonnyolc éve, hogy dr. Domján László belgyógyász-reumatológus a bátyjával és a sógornőjével lefordította a Silva agykontrollmódszerről szóló könyvet magyar nyelvre, és 30 ezer példányban kinyomtatta. Azóta becslések szerint 240 ezren végezték el az agykontrolltanfolyamot, és ma már alig van olyan, aki ne hallott volna a módszerről. Dr. Domján László most nem tart tanfolyamokat, de ma is ő a módszer hazai szellemi atyja.

» Részletek

Elég a diétaőrületből!

„Állandóan attól félek, hogy túl sok kalóriát fogyasztok. Mindent lemérek, kidekázok, vendéglőbe pedig egyáltalán nem merek beülni. Alig eszem valamit, minden kilónyi fogyást úgy kell kicsikarnom a testemből. Minden létező diétát kipróbáltam. Az eredmény: korábban csak 10 kg feleslegem volt, ez 30 kg-ra nőtt. Időközben már azt sem tudom, mi zavar jobban: a kövérség, vagy az állandó fogyókúrák okozta stressz és a kudarcélmények.”  

» Részletek

Élelem az elmének

A mindennapok elképesztő elvárásai, melyek ma már a gyerekekre is ugyanúgy vonatkoznak – mint a túlzsúfolt tanrendek az iskolákban –, nem teljesíthetőek kiváló koncentrációs képesség és kifogástalanul működő memória nélkül. És ki nem növelné szívesen saját vagy gyermeke szellemi képességeit? A megfelelő táplálkozás segítségünkre lesz ebben. Azt is megmutatjuk, hogyan.

» Részletek

Életünk reformja: mozgás, meditáció 2. rész

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.