Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Amikor a jód megbetegít

Európa-szerte még mindig sok helyütt ajánlják a jódozott élelmiszerek forgalmazását minden ember számára. Azonban egyre gyakrabban hallhatók kritikus hangok is. Egyre több orvos figyelmeztet a „kötelező” jódpótlás veszélyeire.

» Részletek

Egészséges a pajzsmirigye?

Évről évre számtalan beteg esik át pajzsmirigy-operáción, mert túl későn ismerték fel, hogy ez a szervük megbetegedett. Minél hamarabb ismerik fel a strúmát vagy a csomókat, annál nagyobb az esély arra, hogy a műtét elkerülhető. Cikkünkből kiderül, milyen pajzsmirigy-megbetegedések állhatnak az olyan panaszok mögött, mint a fáradtság, az étvágytalanság vagy az álmatlanság.

» Részletek

Érvek a jód ellen és mellett

Hogy a táplálékok jódhiányát ellensúlyozzák, sok országban törvényi előírássá tették a jódozott só használatát. Másutt mindenki maga döntheti el, akarja-e használni vagy sem. A környező országok közül egyedül Magyarországon nincs rendelet a só kötelező jódozására, holott csak néhány megyében van megfelelő jódtartalom az ivóvízben. A témát azóta is hevesen vitatják a jód ellenzői és támogatói.

» Részletek

Pajzsmirigy – ha rossz útra téved

A pajzsmirigynek számtalan különféle feladatot kell ellátnia. Ha kibillen az egyensúlyából, akkor túl- vagy alulműködés alakulhat ki. Cikkünk ezeknek a problémáknak az okairól és tüneteiről szól, illetve arról, mit tehetünk ellenük.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.