Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A kövérség pszichoszomatikája

Minden kövérség hátterében kielégítetlen lelki szükséglet, elintézetlen lelki probléma munkál, amely testi túlsúlyban fejeződik ki és ellensúlyozódik. Ezért a kövérség testi szinten nem oldható meg.  

» Részletek

Evészavarok a családállítás tapasztalatainak tükrében

A családállítás egyre gyűlő tapasztalatai az evészavarok kialakulását és kezelését illetően is sok újat hoztak. Ezek természetesen nem érvénytelenítik azokat a pszichoterápiás elméleteket és módszereket, amelyek az egyes embert és látható kapcsolatrendszerét vizsgálva találják meg a megbetegítő dinamikákat. Az anorexiával, bulimiával és a kövérséggel kapcsolatos tapasztalatok konkrét esetek kapcsán gyűltek össze, melyek közül sokban a más betegek esetében hatásos terápiák nem hoztak ...

» Részletek

Kövérség, mint komplex anyagcsere-betegség

A kövérség, mint krónikus degeneratív állapot része a szisztémás metabolikus szindrómának, attól sem kórtanában, sem megelőzési rendszerében, sem terápiájában el nem választható. Az ebbe a csoportba tartozó betegségek: 2-es típusú cukorbetegség, magas vérnyomás, elhízás, vérzsíremelkedés, egyes reumatikus és allergológiai kórképek.

» Részletek

Soha többé kövérség!

A 46 éves német szállodatulajdonos, Peter Hofmann 2008 márciusában még 145 kilót nyomott, azóta viszont 50 kilót leadott, és a súlyát meg is tudta tartani. Sikerének kulcsa a Kneipp-kúra, a rendterápia, a gyógynövények, a víz és a mozgás kombinációja.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.