Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Ismerjük fel az értékeinket!

Az emberek közötti jó kapcsolatok alapját egymás kölcsönös tisztelete és a másik megbecsülése adja. Mindenki erre vágyik, hiszen mindenki azt szeretné, ha a többiek értékelnék és tisztelnék valódi lényét. Ehhez azonban az alapfeltételeket nekünk kell megteremtenünk. Mert csak azt szerethetik mások, aki önmagát szereti.

» Részletek

Játszmákból játékok

Emberként létezni jobbára azt jelenti: emberek közt létezni. Születésünktől halálunkig életünk legmeghatározóbb hatásait embertársaink gyakorolják ránk, emberi kapcsolataink jelentik legnagyobb örömeinket és megpróbáltatásainkat. De vajon miért is van ez így, miért ilyen fontosak számunkra a másokkal való viszonyok, és ha ezekben az interakciókban valóban életünk kegyelme rejlik, miért züllenek kapcsolataink gyakran olyan szintre, amilyet leginkább az óvodások közötti csetepatékban tapasztalhatunk? A válasz ...

» Részletek

Kapcsolataink bankszámlája

Mindenki ismeri azt a feszültséget, amikor kap valamit az ember, és úgy érzi, nem fogja tudni viszonozni, adós marad. Megköszöni, amit kapott – ez csökkent ugyan valamit ezen a feszültségen, de a végleges megkönnyebbülést akkor éli át, amikor ott áll az illető előtt a viszontajándékkal. És ha egy kicsivel többet sikerült visszaadnia, mint amennyit kapott, annál jobb.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.