Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Ekcéma – a tavasz romló virágai

A napok hosszabbodásával, a jin időszakból a jangba való átmenet idején, a tavasz szeszélyes fuvallatainak és csapadékainak megérkeztével szervezetünk alkalmazkodóképessége mindig komoly erőpróbát kell, hogy kiálljon. Nem véletlen, hogy ez az az időszak, amikor a gyomor- és nyombélfekélyek, az asztmás jellegű megbetegedések is felélednek téli álmukból, de virulásnak indulnak a hiányos alkalmazkodóképesség bőrvirágai, az ekcémás elváltozások is.  

» Részletek

Kruppos köhögés

Aki csak egyszer is a saját fülével hallotta, milyen ijesztő hangokat ad ki egy kisgyerek, ha rájön a kruppos köhögés, jól tudja, milyen könnyű pánikba esni, ha úgy érezzük, nem tudjuk enyhíteni a saját gyerekünk fájdalmát. Rekedt sípolás, száraz, ugató köhögés és levegő után kapkodás: ezek az akut kruppos roham tünetei. A nyugodt és megnyugtató bánásmód és a megfelelő homeopatikus szer adagolása azonban sok esetben gyors javulást hoz.

» Részletek

Légcsőhurut 1. rész

A légcső (trachea) a légutak 10-12 cm hosszú szakasza. Összeköti a gége legalsó gyűrűs porcát (cartilago cricoidea) a tüdő felé elágazó alsó szakaszával (bifurcatio tracheae).

» Részletek

Nagy utazás

» Részletek

„Nincs reménytelen eset”

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.