Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A teremtés melódiája

Miért találunk a természetben ilyen sokféle anyagot, halmazállapotot, az anyagnak szinte áttekinthetetlenül változatos formáit? A természettudomány az ilyen kérdésekre kétféle elmélettel válaszol: a kvantumfizikával és a káoszelmélettel. Bodo Hamprecht nemzetközi hírű antropozófus és fizikus szerint az anyag kvantummechanikai állapotai ugyanazon törvényszerűségeknek engedelmeskednek, amelyeket az akusztikából ismerünk. Hamprecht a "világéter zenéjéről beszél".

» Részletek

Buddha és a kvantumfizika

Ahogy a tündérmesékben, egy magasabb tudatszférában, vagyis a Tündérországban míg egy nap telik el, addig a földi-emberi síkon évek múlhatnak el. Minél tisztábbak a tudati jelenségek, annál lassabban telik látszólagosan az idő, egyre inkább kikerül a fizikai-anyagi korlátok, meghatározottságok alól a gyakorló. A nirvánában, mely a buddhista megvalósítók tiszta földjei felett helyezkedik el, megáll az idő, korlátlanul alakítható át az anyag. Ezen a ponton, ahogy a történelmi Buddha Szív-szútrájának ...

» Részletek

Kvantumok világa

Sokakat el bűvölnek a határtudományok, illetve a misztika. Ezzel szemben az elméleti fizikát száraz, unalmas dolognak tartják. Nem ismerik fel, hogy a XX. század modern fizikája rendkívül excentrikus elméleteket és szinte metafizikusnak tűnő interpretációkat tartogat számukra. Ha például Einstein relativitáselméletét megvizsgáljuk, annak alapján nem kizárható az időutazás. A legkülönlegesebb interpretációkkal és gondolatokkal azonban a kvantumfizika szolgál.

» Részletek

Mesmertől a kvantumfizikáig

A Vízöntő kor beköszöntésének legvalószínűbb időpontja az 1780-as évtized. Nyilván, mint minden átmenetet, ezt is megelőzik az emberiség tudatállapotának megváltozását okozó korábbi információk is. A természettudományokban, a kémiában, a fizikában, a fizikán belül főleg az elektromosságtanban ekkor kezdődtek el a mai korszakunkat alapjaiban meghatározó kísérletek.

» Részletek

Szatmári L. Miklós - Kvantumszemlélettel érhető el a teljesség

Hogyan lesz egy tisztes történelemtanárból kvantumgyógyító? Mi köze a békekutatásnak az elme és a  tudat kiegyensúlyozásához? Szatmári L. Miklós szerint a válaszok roppant egyszerűek. Mindennek a  kíváncsiság az eredője, és a magyarázat logikus. A jövő a kvantumtudaté.***

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2021. január

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.