Összes cikk
<< 1   2   2 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Javult a gyengén látásom

Két éve közölték velem, hogy szemfenék-meszesedésem és száraz típusú sárgafoltsorvadásom van. Ezt a szembetegséget az orvostudomány sem gyógyszerrel, sem műtéttel nem tudja kezelni. Én a természetes módszereket (terápiákat) választottam. Pár sikertelen próbálkozás után végül is jó eredményeket értem el, melyeket mások számára is ismertté kívánok tenni.

» Részletek

Láss, ne csak nézz!

Ter­mé­sze­tes és mes­ter­sé­ges kör­nye­ze­tünk szün­te­le­nül szám­ta­lan in­for­má­ció­val bom­báz min­ket, s eze­ket fel­dol­goz­va, int­egrál­va ké­pes szer­ve­ze­tünk a meg­fe­le­lő élet­ta­ni vá­la­szok­ra, ma­gya­rul a fenn­ma­ra­dás­ra. A kül­vi­lág­ból ér­ke­ző in­for­má­ci­ók 70-80 szá­za­lé­kát pe­dig egy hal­lat­la­nul bo­nyo­lul­tan, fi­no­man ...

» Részletek

Lássunk végre tisztán!

Az olyan látásproblémák, mint a rövidlátás, a szemtengelyferdülés vagy az úgynevezett öregszeműség (időskori távollátás), nem tekinthetők elkerülhetetlen sorscsapásnak. Legalábbis így véli Leo Angart, aki szakértőnek számít a látástréning területén. Olyan gyakorlatokat fejlesztett ki, amelyeket mindenki otthon is elvégezhet. A dán szakértő 1996 óta világszerte workshop-formában is oktatja módszerét.

» Részletek

Mikrotápanyagok a szemnek

Szemünk az érzékszervi információk több mint négyötöd részét szolgáltatja. A kiegyensúlyozott táplálkozás nemcsak az egész szervezetre gyakorol jó hatást, hanem a szem egészségének megőrzésében is fontos szerepet játszik. Ha már fennáll valamilyen betegség vagy felismerhető az erre való hajlam, tanácsos lehet bizonyos vitaminok és ásványi anyagok célzott adagolása.

» Részletek

Mit kínál a holisztikus szemészet?

Civilizációs társadalmunk egyik kísérő jelensége, hogy mind több ember küszködik látásproblémákkal. A gyakori szembetegségek – mint amilyen például a  akuladegeneráció, a szürke vagy a zöld hályog – okai között legalábbis részben ott találjuk a lerakódásokat, az öregedési folyamatokat és a vérellátási zavarokat. Ezen túlmenően a sok, képernyő előtt végzett munka és a tévénézés ugyancsak erősen befolyásolja az éleslátást. Ezeken a problémákon egyedül ...

» Részletek

Rövidlátás

A rövidlátás nem csupán örökletes tényezők eredménye, köze van az életmódunkhoz is. Úgy tűnik, az olvasás és a szemközelben végzett munkák fontos kóroki tényezők, mivel a rövidlátás az utóbbi néhány évtizedben rendkívüli mértékben elterjedt.

» Részletek

Szemfényőrzés - A szem­be­teg­sé­gek meg­elő­zé­se

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.