Összes cikk
 1   2  >> 2 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A légzés misztériuma - 1. rész

Gyakran érezzük, hogy csendre, nyugalomra, ellazulása vágyunk. Valamire, amiből új erőt meríthetünk – egy mély lélegzetre, amely új emberré varázsol minket. A tény, hogy az ősi nyelvekben a lélegzet (lélek-zet), a lélek és a szellem fogalmát egy szóval fejezték ki, elgondolkodtató.

» Részletek

A légzés misztériuma - 2. rész

A koncentráció erejével magunkba szívjuk a pránát, tudatosítjuk jelenlétét és elvezetjük a szenvedés helyéhez.Ez a lélegzettel gyógyítás egyetlen titka.

» Részletek

A légzés misztériuma - 3. rész

Előző cikkeinkben megismerhettünk mindent, amit a lélegzetről, az életünket újjászervező, újraalkotó erőről tudni kell. Ugyanakkor felismertük, hogy a szellem, a lélek vágyakozásának összpontosítása szükséges az első lépések megtételéhez.

» Részletek

A légzés misztériuma - 4. rész

Breathwalk: a légzésgyakorlatok, a járás és az egyszerű jógagyakorlatok kombinálása rendkívül jótékony hatású egész szervezetünkre. És ami a legkülönlegesebb, az egyedül vagy csoportosan is végezhető "gyaloglás és légzés" után senki sem marad rosszkedvű.

» Részletek

Fájdalom és meditáció

A meditáció hatékony eszköze az ellazulásnak. Ezzel azonban még nem merítettünk ki minden lehetőséget: fájdalom és betegség esetén is fontos segítség lehet.

» Részletek

Hogyan lélegzik?

Légzés nélkül nincs élet: mindössze néhány percig tudjuk visszafojtani a lélegzetünket. Ez ad magyarázatot arra, miért érezzük olyan fenyegetőnek a légszomjat. Ennek ellenére a tüdőnkkel nem mindig törődünk kellően. A dohányosok nagy száma mutatja, hogy akár a véget nem érő köhögéshez is hozzá lehet szokni. Holott mindez egyáltalán nem banális! A krónikus bronchitisz lehet a rák jele, ezenkívül lényegesen csökkenti a tüdő kapacitását a legcsekélyebb terhelés esetén is. Nem szabad tehát várni! Aki válaszol a kérdésekre, megtudhatja, mennyire működik jól a légzése. Jelöljük be a ránk jellemző választ, majd a végén számoljuk össze a pontjainkat.

» Részletek

Légzés a természet erejével

Ha nyáron a friss levegőn tartózkodva mélyeket lélegzünk, testünket elegendő oxigénnel látjuk el. A Föld ereje is mindenfelé érezhető. Tudatos légzéssel ráhangolódhatunk a természetre és felvehetjük a benne rejlő természetes energiákat.  

» Részletek

Légzéstípusok

A terluszollógia tudománya szerint minden ember vagy belégző, vagy kilégző típus. Ha a természet adta típusunknak megfelelően élünk, azzal automatikusan egészségünket is erősítjük, közérzetünket is javítjuk. Ám a tartósan típusidegen légzés károsíthatja egészségünket.  

» Részletek

Légzőrendszeri hurutos megbetegedések 2. rész

» Részletek

Légzőszervek és a tüdő spirituális szemmel

A tüdő és a felső légutak komplex működési egységet alkotnak a szív- és érrendszerrel. Bármelyik tényező változása az egész rendszer változását jelenti. Betegségmegelőzésben vagy a már bekövetkezett baj gyógyításában ezért is fontos a holisztikus szemlélet. Ennek ellenére ebben a cikkben elsődlegesen a légzőszervek és a tüdő megbetegedésére szeretnék koncentrálni.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.