Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Gerincünk egészsége 1.

Gerincünk egészsége, a helyes tartás alapvetően meghatározza testi-lelki közérzetünket. A jó egészség ugyanis nagyrészt a normálisan működő idegrendszeren múlik. Az emberi test alkotórészei, a sejtek és a különböző szervek működését az idegek által közvetített impulzusok irányítják. Amikor ezek az ingerületek akadálytalanul eljutnak rendeltetési helyükre, a szervek és a test sejtjei alkalmasak a normális működésre. Ha viszont túl sok vagy túl kevés az idegek által továbbított impulzus, akkor a ...

» Részletek

Ha kínoz a lumbágó

Mivel a fájdalom váratlanul jelentkezik, többnyire állás közben hasít bele a beteg hátába, majd szinte teljesen mozgásképtelenné teszi, az emberek joggal tételeztek fel valamiféle mágikus hatást a jelenség mögött. Ebből származik a bántalom népies német neve, hexensussz, ami magyarul boszorkánylövést jelent. Orvosi neve jóval prózaibb: akut lumbágó. Szerencsére vannak olyan szerek, amelyek gyors enyhülést hoznak.

» Részletek

Hátfájás

Keresztcsonti fájdalmak, lumbágó, lábba lesugárzó isiász: a hátfájdalmak különféle módon nyilvánulhatnak meg. Nemmindigarettegettporckorongsérvállatünethátterében, a merev izomzat is erős fájdalmakat okozhat. Különböző természetes gyógymódokkal a hátfájdalmak valódi okát kezelhetjük eredményesen.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.