Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

2012. 12. 21.

Kritikus közelségbe került egy dátum: 2012. 12. 21. A borúlátók a világ végéről szónokolnak, az optimisták egy új világ beköszöntét várják. Akárhogy is lesz, ma már egyre kevesebben tagadhatják, hogy a világ nem mehet úgy tovább, mint eddig... Egy korszak vége és egy másik kor kezdete? Ez a mágikus dátum, a 2012-es év téli napfordulójának a napja a maja naptár utolsó dátuma. Ezt a napot vésték be a maja csillagász papok az azték-maja napkőbe.

» Részletek

Carl Johan Calleman - Vége a materiális világnak

Carl Johan Calleman arra tette fel az életét, hogy segítsen az embereken a rákkutatás során elért eredményeivel. Munkája közben ébredt rá arra, hogy igazi küldetése: megismertetni a modern kor emberét a maja naptár rejtélyeivel és próféciáival. (A maja naptárról részletesen e lapszámunk 56–61. oldalán olvashatnak.)

» Részletek

Mit mutat a maják naptára?

A maják időszámítása szerint 2012. december 21-én lezárul egy világkorszak, amely nagyon régen, Kr. e. 3113. augusztus 13-án kezdődött. Ezt a több mint 5000 évet a maja naptár 13 kisebb korszakra, ún. baktunokra osztja, amelyek hossza 144 000 nap (kb. 400 év). Az egyes baktunok vége és az újabb baktun kezdete is fontos korszakváltás a maja kalendárium, a Tzolkin szerint.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2019. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.