Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

15 tévhit a nátháról

» Részletek

A leghatásosabb tippek meghűlés ellen

Télen egy csapásra megnő a hűléses megbetegedések és az influenzaszerű fertőzések száma. Szerencsére számtalan hatékony természetes gyógymód létezik, amelyekkel megelőzhetők, illetve kezelhetők e bántalmak: gyógyteák, vitaminok, nyomelemek, inhalálás és borogatások. Nem is beszélve a homeopátiáról és a Schüssler-sókról.

» Részletek

A legjobb házi szerek megfázás ellen

Amikor a meleg évszak átadja a helyét a hidegnek, szervezetünk különösen könnyen esik áldozatul a köhögést, náthát és torokfájást előidéző vírusoknak. Ám nem vagyunk teljesen tehetetlenül kiszolgáltatva a vírusok támadásának. Védekezőrendszerünket többféle módon is erősíthetjük, például lábfürdővel, forró levessel, de a testhőmérséklet emelésével is hatástalaníthatjuk a kórokozókat.

» Részletek

Arcüreggyulladás

Gyakori megbetegedés, főleg ősszel és tél elején az orrmelléküreg-gyulladás, amelynek legsűrűbben előforduló formája az arcüreggyulladás (sinusitis). Az esetek többségében valamilyen felső légúti fertőzés, nátha előzi meg az arcüreggyulladás kialakulását. Az orrmelléküregek nyálkahártyáján duzzanat keletkezik, elzárva a váladék kivezető útját. Ez gyulladást okozhat. Kisgyermekeknél közrejátszhat az ismétlődő arcüreggyulladások kialakulásában az orrmandulák szokottnál nagyobb mérete ...

» Részletek

Építsünk a sókra!

Meg­fá­zás, izom­gör­csök, ízü­le­ti pro­blé­mák: a dr. Schüssler-fé­le ti­zen­két ás­vá­nyi anyag új­ra egyen­súlyt te­remt a szer­ve­ze­tünk­ben. A Schüssler-só­król már több­ször volt szóúj­sá­gunk­ban, de je­len cik­künk­ben újabb és újabb ér­de­kes­sé­ge­ket tud­ha­tunk meg ró­luk.

» Részletek

Fűtsünk be a télnek!

A téli hideget sokan a kellemetlen fázással azonosítják. Ám a természetgyógyászat számtalan olyan trükköt ismer, amelynek segítségével újra felmelegedhetünk.

» Részletek

Gyakran megfázik?

Alig sikerült rendbe jönni, jön a következő megfázás! Akár mi magunk esünk folyton vissza, akár gyermekeink náthásak szinte szünet nélkül, egy idő után aggódni kezdünk: talán valami nincs rendben immunrendszerünkkel? A természetes életmód és gyógymód segítségével azonban megerősíthetők védelmi vonalaink. Azt azonban le kell szögeznünk, hogy élete folyamán senki nem úszhat meg néhány fertőzést.

» Részletek

Nátha

A náthavírusok tüsszentés után még órákig a levegőben lebegnek, így zárt helyiségekben, különösen ott, ahol sok ember tartózkodik, elkerülhetetlen a kórokozókkal való érintkezés. Akinek legyengült az immunrendszere, hamar összeszedhet egy csúnya náthát. A bedugult orrtól sokan szeretnének mihamarabb megszabadulni, ezért orrcseppekhez folyamodnak. Ezzel azonban rontanak helyzetükön.

» Részletek

Ne féljünk a hidegtől!

» Részletek

Schüssler-sók

A XIX. század végén még nem voltak szintetikus hormonkészítmények, sem kémiai úton előállított  antibiotikumok. Dr. Wilhelm Heinrich Schüssler (1821–1898) oldenburgi orvos azonban e – napjainkban nélkülözhetetlen – gyógyszerek nélkül is figyelemre méltó eredményeket ért el. „Biokémiai” gyógymódja  csakhamar igen népszerű lett és világszerte elterjedt. A Schüssler-sók a mai napig sikerrel alkalmazhatók a gyógyításban.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2021. január

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.