Összes cikk
 1   2  >> 2 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A migrén gyógyítható

Ha civilizációs betegségek – túlsúly, magas vérnyomás, kóros zsíranyagcsere – kezeléséről van szó, a hagyományos orvoslás és a természetgyógyászat felfogása mindinkább közeledik egymáshoz: az egészséges életmód jelentőségét ma már senki nem kérdőjelezi meg. Más kórképek esetében azonban a kétféle álláspont, legalábbis első pillantásra, nem is lehetne eltérőbb. Jó példa erre a migrén.  

» Részletek

Fejfájás ellen nyirokdrenázs

» Részletek

Fejfájás és migrén

A rendszeres migrénrohamok ugyanolyan nyomasztóak és ugyanúgy megviselik a pácienst, mint a súlyos depresszió. A tenziós fejfájás is jelentős életminőség-romlást okozhat. Éppen ezért fontosak a hatásos módszerek, amelyekkel enyhíthetők e bajok. Minden, amit a két fő baj ellen teszünk, csökkenti a valószínűségét, hogy a fejfájás ritkább formái lépjenek fel, mint amilyen pl. a Cluster-fejfájás. (Ez egy tipikusan féloldali, nagyon heves, erős fájdalom, amelynek időtartama tíz perctől akár három óráig terjed, és ...

» Részletek

Fejfájás, migrén

Szinte nincs is olyan ember, aki legalább egyszer ne találkozott volna a fejfájással. Mások éveken át szenvednek makacs és vissza-visszatérő fejfájástól, illetve súlyosabb és különleges formájától, a migréntől. A jelenséget mindenki ismeri, hiszen bárkinek megfájdulhat a feje, akár egészséges, akár beteg.

» Részletek

Hisztamin-intolerancia

Evés után je­lent­ke­ző fej­fá­jás, bőr­ki­ü­tés, aszt­ma, szív­do­bo­gás vagy has­me­nés: ezek a tü­ne­tek ál­ta­lá­ban al­ler­giára utal­nak. Ha azon­ban az al­ler­gia­teszt nem hoz ered­ményt, és az or­vos nem gon­dol hisz­ta­mi­nin­to­le­ran­ciá­ra, ak­kor az érin­tett ál­lan­dó szen­ve­dés­re ítél­te­tik, pszi­cho­szo­ma­ti­kus „di­ag­nó­zis­sal”. Vé­gül csak az se­gít ...

» Részletek

Így se­gít az Or­gonter­ápia

Mi­grén­ro­ha­mok, kró­ni­kus meg­be­te­ge­dé­sek, el­hú­zó­dó seb­gyó­gyu­lás: min­d­ez a fe­szült­sé­gek és blo­ká­dok je­le. Ilyen­kor se­gít­het a Wil­helm Re­ich-fé­le or­gon­ter­ápia. Mi rej­lik mö­göt­te, és ho­gyan hat ez a ke­ze­lés kö­zér­ze­tün­k­re, ki­de­rül cik­künk­ből.

» Részletek

Lapszemle 2007. február

» Részletek

Migrén

Világszerte sok millió ember szenved migrénben, és az érintettek között háromszor  annyi a nő, mint a férfi. Az erős, gyakran hányingerrel és hányással kísért, féloldali fejfájás akár három napig is tarthat.Sok páciens a betegséggel vívott sok esztendős küzdelem után lemond a siker reményéről is. Ám eredmény ilyenkor is elérhető.

» Részletek

Migrén

» Részletek

Migrén 1. rész

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.