Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

15 tévhit a nátháról

» Részletek

A legjobb házi szerek megfázás ellen

Amikor a meleg évszak átadja a helyét a hidegnek, szervezetünk különösen könnyen esik áldozatul a köhögést, náthát és torokfájást előidéző vírusoknak. Ám nem vagyunk teljesen tehetetlenül kiszolgáltatva a vírusok támadásának. Védekezőrendszerünket többféle módon is erősíthetjük, például lábfürdővel, forró levessel, de a testhőmérséklet emelésével is hatástalaníthatjuk a kórokozókat.

» Részletek

Arcüreggyulladás

Gyakori megbetegedés, főleg ősszel és tél elején az orrmelléküreg-gyulladás, amelynek legsűrűbben előforduló formája az arcüreggyulladás (sinusitis). Az esetek többségében valamilyen felső légúti fertőzés, nátha előzi meg az arcüreggyulladás kialakulását. Az orrmelléküregek nyálkahártyáján duzzanat keletkezik, elzárva a váladék kivezető útját. Ez gyulladást okozhat. Kisgyermekeknél közrejátszhat az ismétlődő arcüreggyulladások kialakulásában az orrmandulák szokottnál nagyobb mérete ...

» Részletek

Fejfájás ellen nyirokdrenázs

» Részletek

Ha sztrájkol az orr...

Egy hosszan tartó náthás megfázás után egy nyugdíjas férfi nem érezte kedvenc ételeinek ízét. Miután napok múltán sem változott a helyzet, felkeresett egy fül-orr-gégészt: „Azt hiszem, elvesztettem az ízlelőképességemet.” Az elvégzett tesztek azonban ellentmondtak a feltételezett diagnózisnak. Az illető szaglászavarban szenvedett. Az orvos A-vitamint és cinktablettát írt fel neki, a károsodott szaglószövetek mielőbbi regenerálódása érdekében.  

» Részletek

Köhög, náthás?

» Részletek

Nátha

A náthavírusok tüsszentés után még órákig a levegőben lebegnek, így zárt helyiségekben, különösen ott, ahol sok ember tartózkodik, elkerülhetetlen a kórokozókkal való érintkezés. Akinek legyengült az immunrendszere, hamar összeszedhet egy csúnya náthát. A bedugult orrtól sokan szeretnének mihamarabb megszabadulni, ezért orrcseppekhez folyamodnak. Ezzel azonban rontanak helyzetükön.

» Részletek

Nátha ok nélkül?

 A penészgombák megtelepednek szinte minden olyan nedves anyagban, amely szerves anyagot tartalmaz, legyen szó bár tapétáról, falról, matracokról, zöldségről, gyümölcsről, kenyérről, húsról vagy tejtermékekről. Ha egyszer kicsíráztak, percenként több millió spórát termelnek, amelyek finom, agresszív por formájában megtapadnak minden felületen, illetve elárasztják a környezetet. Megfelelő építési és lakáshigiéniával megszabadíthatjuk otthonunkat és munkahelyünket a betegségeket okozó ...

» Részletek

Náthától a hörgőgyulladásig

 A hideg évszakban mindennapos a megfázás, mely általában náthával kezdődik. Mivel a kórokozókkal  fertőzött váladék az orrüregből először a garatba, innen pedig a hörgőkbe jut, gyakran köhögés is társul a fertőzéshez. A sóoldatokkal vagy illóolajokkal végzett inhalálás azonban eredményesen enyhítheti a tüneteket.  

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.