Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Antibiotikum helyett

A folyton visszatérő hüvelygyulladások sok nő életét megkeserítik, és általában nincs más kiút, mint az ismétlődő gyógyszeres kezelés. Jó alternatívát jelenthet azonban az egyénre szabott kezelés illóolajtartalmú hüvelykúpokkal.

» Részletek

Chlamydia-fertőzés

A Chlamydia trachomatis baktérium okozta fertőzés a leggyakoribb szexuális úton terjedő betegségek közé tartozik. A fiatal felnőtt nőknek közel egyharmada hordozza a baktériumot, amely krónikus fertőzés esetén a petevezető-elzáródást és ezzel meddőséget okozhat. Mivel a fertőzés nemritkán tünetmentes lefutású, csak speciális vizsgálat tisztázhatja a helyzetet.

» Részletek

Endometriózis

Az endometriózis a mióma után a második leggyakoribb nőgyógyászati megbetegedés. A kór lényege a méh nyálkahártyájának jóindulatú, gyakran fájdalmas elburjánzása. Cikkünkből kiderül, miért olyan fontos felismerni és kezelni ezt a betegséget.

» Részletek

Mióma

» Részletek

Nőgyógyászati betegségek más szemmel

Nekünk nem a betegségeket kell kezelnünk, hanem az életvitel hibáival kell foglalkoznunk. Ha megszüntetjük életvitelhibáinkat, a betegségek maguktól eltűnnek” – fogalmazott Are Waerland. Más szóval csak az a betegség gyógyítható, amelynek ismerjük az okát. Ha az okot megszüntetjük, akkor a betegség is elmúlik. Cikkünk olyan nőgyógyászati betegségeket tekint át, amelyeknek oka a szervezet elsavasodása.   Dr. Hanish szerint a méh három legfontosabb feladata a következő: a sárgatesthormon keletkezésekor a nő szervezetének ...

» Részletek

Női egészség

Manapság elkötelezett orvosok egyre nagyobb számban keresik a lehetőségeit annak, hogyan alkalmazhatnának pácienseik érdekében alternatív gyógymódokat. Cikkünkből kiderül, hogyan kombinálhatók az egyes lehetőségek, és hogyan segítenek olyan esetekben, amikor más megoldások csődöt mondanak.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.