Összes cikk
<< 1   2   3   4   5   6   7   8   9   ... >> 22 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Borsmenta az étlapon

» Részletek

Burgonya az étlapon

» Részletek

Burgonya az étlapon 2.

» Részletek

Cékla

» Részletek

Cékla és gesztenye az étlapon

» Részletek

Cikória az étlapon

A cikória törzsnövénye a vad cikória (Cichorium intybus var. foliosum). Gyökereiből  babkávépótlót pörkölnek. A ma cikória néven kapható zöldséget egy véletlennek köszönhetjük. Nem tudhatjuk, hogy vajon a Brüsszeli Botanikus Kert kertésze 1845 körül, vagy belga parasztok 1870-ben egy bőséges cikóriagyökér-aratás után, de felfedezték véletlenül, hogy a sötét pincében fekvő gyökereken vaskos bimbók jelennek meg.

» Részletek

Citromfű az étlapon

A citromfű (Melissa officinalis) őshazája a Közel-Kelet és a mediterrán térség, ahol vadon terem. A bencések hozták és terjesztették el Európa északibb területein. A szerzetesek gyógynövényként termesztették. A karmeliták 1611-ben egy Németországban máig igen népszerű italt (Melissengeist) készítettek belőle. Ma kedvelt konyhai fűszernövény. Nagyobb mennyiségben Olaszországban, Spanyolországban és a balkáni országokban termesztik.

» Részletek

Csakratáplálkozás

» Részletek

Csakratáplálkozás - Első rész

» Részletek

Csakratáplálkozás - Harmadik rész

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.