Összes cikk
<< ...  2   3   4   5   6   7   8   9   10   ... >> 14 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Grillezés kockázatok nélkül

Nyár, grillszezon. Sokunknak az esti, grillezéssel töltött összejövetel a nyár egyik legkellemesebb időtöltése. Még a vegetáriánusoknak, vagy a csak kevés húst, illetve halat evőknek sem kell lemondaniuk a grillsütés örömeiről. Zöldségekkel, gyümölccsel, sajttal és némi fantáziával ínycsiklandó finomságokat lehet készíteni. Ha megszívlelünk néhány fontos szabályt, az egészségügyi kockázatokat is minimálisra csökkenthetjük.

» Részletek

Gyógyító ételek daganatos betegeknek 1. rész

» Részletek

Gyógyító ételek daganatos betegeknek 2.rész

» Részletek

Gyógyító ételek daganatos betegeknek 3. rész

A fűszerek is igen fontos szerepet játszanak ebben a táplálkozási programban, ugyanis bizonyított antioxidáns hatásuknál fogva kedvezően befolyásolják a gyógyulási folyamatokat. Érdemes tehát az ételeket a következő fűszerekkel mértékkel, személyre szabottan gazdagítani. Oregánó, babér, bazsalikom, gyömbér, kakukkfű, kapor, koriander, kurkuma, sáfrány, csili, curry, fokhagyma, hagyma, bors.

» Részletek

Gyógyító ételek daganatos betegeknek 5. rész

» Részletek

Gyógyító ételek daganatos betegeknek 6. rész

» Részletek

Gyógyító gyökérzöldségek 1. rész

» Részletek

Gyógyító gyökérzöldségek 2. rész

» Részletek

Gyógyító spárga és hagymafélék

» Részletek

Gyömbér az étlapon

A liliomfélék családjába tartozó gyömbér (Zingiber officinalis) a trópusokon és a szubtrópusokon honos, Ázsiában, Ausztráliában, Dél-Amerikában és Nigériában termesztik. A növény egy méternél is nagyobbra nő, hosszú, keskeny levelei és sárgás-piros virágai vannak, föld feletti része nádra emlékeztet.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. december

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.