Összes cikk
<< ...  5   6   7   8   9   10   11   12   13   ... >> 14 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Májbarát ételek

» Részletek

Majo­rán­na - Ja­vít­ja az ét­vá­gyat, erő­sí­ti és nyug­tat­ja a gyom­rot!

» Részletek

Mángold az étlapon

» Részletek

Medvehagyma az étlapon

» Részletek

Melegítő ételek a téli lehangoltság ellen

Télen nyugovóra tér a természet, miden élő visszahúzódik, és csak a tavasz megérkeztével ébred fel újra. Az emberek is hajlamossá válnak a visszahúzódásra a négy fal közé. A testünk ilyenkor melegítő hatású ételek után vágyakozik.

» Részletek

Metélőhagyma

» Részletek

Miszó - a távol-keleti ételcsoda

» Részletek

Nehéz ételek – könnyű emésztés

Ismét itt vannak a hideg napok, amikor szívesen eszünk tartalmas ételeket. De az, ami jólesően megtölti gyomrunkat és felmelegít, nem mindig válik javunkra. A hideg évszakban hajlamosak vagyunk derekasan étkezni, pedig a téli ételek nem éppen könnyűek. A túlzott kalóriabevitel mellett fűtött lakásban élünk és keveset mozgunk. Ilyenkor a bőséges étkezés gyomorpanaszokhoz és emésztési problémákhoz vezethet. Szerencsére a természet egy sor növényt és gyümölcsöt kínál, amelyek ilyen panaszok esetén segítenek.  

» Részletek

Nyári gyümölcsök az étlapon

A friss szezongyümölcsök életerőt, állóképességet adnak, frissen tartanak bennünket, rendkívüli tisztító hatással rendelkeznek. Magas C-vitamin- és ásványianyag-tartalmukkal hozzájárulnak egészségünk fenntartásához.

» Részletek

Olívabogyó az étlapon

A közepes méretű, idősebb korára göcsörtös olajfa (Olea europea) már Kr. e. 4000 óta ismert, ezzel bolygónk egyik legrégebbi kultúrnövénye. Eredeti hazája a Földközitenger medencéje, a Közel-Kelet és Dél-Afrika. Ma azonban Észak- és Dél-Amerika, Ausztrália és Japán meleg éghajlatú vidékein is termesztik. Jól tolerálja a forróságot, de nem bírja ki a fagyot.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. december

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.