Összes cikk
 1   2  >> 2 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A szerelem 12 típusa

» Részletek

A tartósan boldog párkapcsolatok titka

Legyünk bár gyerekek vagy felnőttek, arra vágyunk, hogy komolyan vegyenek, elismerjenek, tiszteljenek és szeressenek bennünket. Ha krónikus elismeréshiányban szenvedünk, akkor megbetegszünk, illetve lassabban gyógyulunk fel. A válás leggyakoribb okai között említik az egykori társak, hogy úgy érezték, a másik már nem tiszteli őket kellően. A szeretet művészetét azonban bárki megtanulhatja.

» Részletek

Hely annak a harmadiknak

Attól, hogy az em­ ber­ ­ nek van egy stabil párkapcsolata vagy házasságban él, még reagál, illetve reagálhat a másik nem felől érkező jelzésekre, vonzásokra. Folyamatosan küldjük ki a jeleket magunkból, ha akarjuk, ha nem. Vonzások és vonzódások tehát állandóan vannak. Lehet, csak annyi történik, hogy a felek tudomásul veszik az érdeklődést, és másra nincs fogadókészség. Lehet, hogy rövidebb-hosszabb kapcsolat lesz a dologból, de közben nem merül fel a fő kapcsolattal való szakítás szándéka. És ...

» Részletek

Idősebb nő fiatal férfit keres

„Jó karban lévő 50-es férfi vonzó, karcsú partnernőt keres (35 éves korig) közös élet reményében. Saját lakás van.” Ilyen egy jól hangzó, teljesen átlagos társkereső hirdetés. De vajon mit szólunk akkor, ha a következő szöveget olvassuk? „Jó karban lévő 50-es nő vonzó, karcsú férfitársát keresi (35 éves korig) közös élet reményében.” Mire gondolunk ilyenkor?

» Részletek

Így hozzunk új lendületet a szerelembe!

Tíz vagy még több évi házasság után sok kapcsolat hétköznapivá válik, elszürkül. Ám ha igyekszünk, új szerelmi stratégiát dolgozhatunk ki.

» Részletek

Itt az ideje a szerelemnek!

» Részletek

Kommunikáció a párkapcsolatban

Sokan vágyódnak harmonikus párkapcsolat, szeretet, biztos alap után. Bármennyire is érthető mindez, mégiscsak az egyik oldala az érmének. Aki azt akarja, hogy partnere mindig ugyanazt gondolja, érezze és akarja, mint ő, annak el kellene gondolkodnia arról, talán nem saját magával kellene-e viszonyt fenntartania - s hogy ez hosszabb távon nem lenne-e unalmas. A vita, a veszekedés jó alkalom lehet az egyéni és együttes továbbfejlődésre, legalábbis, ha képesek vagyunk "sportszerűen", igazságosan vitázni.

» Részletek

Mennyire fontos a szex?

Mennyi szexre van szüksége az embernek? Túlértékelik a jelentőségét? Kevesebbre van szükségünk, mint amennyit a média ránk erőszakol? Mit tegyünk, ha nincs partnerünk? És mit tegyünk, ha már idősödünk és csökken a libidónk? Hogyan vélekedjünk az internetes szexről? Cikkünkben szakértők, egyedülállók és párok számolnak be tapasztalataikról.

» Részletek

Mielőtt meghal a szerelem

» Részletek

Mit szeretünk a másikban?

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.