Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Egészséges a pajzsmirigye?

Évről évre számtalan beteg esik át pajzsmirigy-operáción, mert túl későn ismerték fel, hogy ez a szervük megbetegedett. Minél hamarabb ismerik fel a strúmát vagy a csomókat, annál nagyobb az esély arra, hogy a műtét elkerülhető. Cikkünkből kiderül, milyen pajzsmirigy-megbetegedések állhatnak az olyan panaszok mögött, mint a fáradtság, az étvágytalanság vagy az álmatlanság.

» Részletek

Érvek a jód ellen és mellett

Hogy a táplálékok jódhiányát ellensúlyozzák, sok országban törvényi előírássá tették a jódozott só használatát. Másutt mindenki maga döntheti el, akarja-e használni vagy sem. A környező országok közül egyedül Magyarországon nincs rendelet a só kötelező jódozására, holott csak néhány megyében van megfelelő jódtartalom az ivóvízben. A témát azóta is hevesen vitatják a jód ellenzői és támogatói.

» Részletek

Pajzsmirigy - Betegség a normális értékek ellenére?

Jó tíz éve már, hogy a szakértők nem tudnak egyezségre jutni arról, hol húzódjon a határértéke a THS-hormonnak, amely fontos mutatója a pajzsmirigy alul- vagy túlműködésének. Vannak, akik attól félnek, hogy ha csökkentik a normál tartomány határát, akkor túl sok embert nyilvánítanak majd szükségtelenül betegnek, mások viszont attól tartanak, hogy a régi referenciaértékek miatt beteg emberek nem jutnak hozzá a megfelelő kezeléshez.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.