Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A szénanáthás beteg 3. rész

» Részletek

Magunk ellen fordított agresszió

A civilizált világban az utóbbi húsz évben egyetlen betegség sem terjedt olyan gyorsan, mint az allergia. A jelenség okát a nemzetközi hírű orvos, pszichoterapeuta, dr. Rüdiger Dahlke az önmagunk ellen fordított agresszióban látja.

» Részletek

Neurodermatitisz

Sok neurodermatitiszben szenvedő betegnek a táplálkozás átállítása nagy esélyt kínál arra, hogy a betegsége lefutását kedvezően befolyásolja. Mai tudásunk szerint ezt az összefüggést a tudományos adatok is alátámasztják. Ahhoz azonban, hogy elkerüljük a helytelen táplálkozást és az érintettek fölösleges érzelmi megterhelését, egyéni szempontok mérlegelése szükséges: az étlap sikeres összeállításának kulcsa az egyéni érzékenység figyelembevétele.

» Részletek

Sajátvér-terápia

» Részletek

Sajátvér-terápia

"A vér különleges nedv" - írta Goethe a Faustban, amely kezdetektől fogva lenyűgözte az embert. Kevesen tudják azonban, hogy saját vérünk segítheti a gyógyulásunkat is. A taoista kínai orvosok már több mint kétezer éve alkalmazzák a saját vérrel történő kezelést. 

» Részletek

Szénanátha

Az allergiás megbetegedések – köztük a szénanátha – nem tartoznak a könnyen kezelhető bajok közé. A panaszok végleges felszámolása csak ritkán sikerül. 

» Részletek

Tallózás a növénygyógyászat világából - 2002. április

» Részletek

Virágpor-allergia

A szénanáthások számára a tavasz kezdete egyben a szenvedéseik kiújulását is jelenti. Mit tehetünk ellene, mi segít anélkül, hogy károsítaná az egészségünket? Íme, a természetgyógyászat legjobb ötletei és receptjei.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.