Összes cikk
 1   2   3   4   5   ... >> 7 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A betegség mint esély

A krónikus megbetegedések jelentik a legnagyobb kihívást a modern medicina számára. Ilyenkor általában teljes gyógyulásról nem lehet szó, és a természettudományos megalapozottságú, standardizált orvoslás eredményei gyakran nem kielégítőek. Ezért fontos, hogy az orvos az együtt érző kísérő és „coach” szerepét töltse be a beteg öngyógyító potenciáljának mobilizálása érdekében.

» Részletek

A bőrproblémák terhelik a lelket

Ekcéma, pikkelysömör, vitiligo vagy rosacea – nap mint nap találkozunk olyan emberekkel, akiknek az életét krónikus bőrbetegségek keserítik meg. Vajon milyen a lelke egy olyan embernek, aki „nem tud kibújni a bőréből”, bármenynyire is szeretne? Mit tehetnek a hozzátartozók, a barátok és maga az érintett a lelki egyensúly megteremtéséért, azért, hogy a krónikus bőrbetegség ne tegye teljesen tönkre az életét?

» Részletek

A félelem tanítása

Nem is hinné az ember, hogy milyen rossz hatással vannak ránk egyes érzelmek, mint például a bűntudat, a szégyen vagy éppen a félelem. Mind közül az utóbbival találkozunk nagyon sokszor az életünkben. Munkahely, iskola, párkapcsolat, egészség: a félelem és az aggodalom mindig megtalál bennünket. Önmagában a félelemmel nem lenne baj, mert bizonyos értelemben olyan visszatartó erő, amely óvatosságra int. Nélküle talán túlságosan vakmerőek lennénk. Inkább azzal nehéz szembenézni, amit a félelem velünk tesz, ahogyan hat ...

» Részletek

A halottak jól vannak

Halottaink is ugyanúgy családtagjaink, mint az élők – így sokszor ott állnak a képviselőik a felállított családban. Látjuk, ahogy az elvetélt magzatok, a korán halt kicsi vagy nagyobb gyerekek, a fiatal vagy az idősebb felnőttek képviselői, miután megbizonyosodtak róla, hogy az ő haláluk okán nem akarja elrontani a saját életét senki, mosolyogva és jó akarattal nézik azokat, akik még maradhattak.

» Részletek

A lélek halhatatlansága

» Részletek

A lelkünk is lát!

A természettudományos gondolkodás által meghatározott orvostudományban a látást gyakran csak mechanikusan értelmezik. A szemet biológiai fényképezőgépként írják le, lencsével, zoommal és fényérzékeny csippel (az ideghártyával) felszerelt szerkezetként. Ha valamilyen zavar lép fel a látás folyamatában, kis javítás szükséges szikével, esetleg lézerrel, illetve a megfelelő gyógyszert kell adagolni - és máris minden rendben működik. Ez a szemlélet rendkívül leegyszerűsíti a valóságot. A szemet ...

» Részletek

A lét határán

Az orvosok ma már nem jelenthetik ki, hogy hallucináltak azok az emberek, akik halálközeli állapotba kerültek. Sok esetben ez a tapasztalás gyökeresen megváltoztatja az újraélesztett emberek életét.  

» Részletek

A megtalált energia

  A kró­ni­kus fá­radt­ság szind­ró­ma nem­csak tü­net, ha­nem ma­ga a be­teg­ség is.  

» Részletek

A szépség mint szenvedélybetegség

» Részletek

A szépség szimfóniája

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.