Összes cikk
 1   2  >> 2 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A lélek sötét éjszakája

Azzal az emberrel élek, akit szeretek? Azt a szakmát végzem, amelyhez kedvem van? Olyan helyen élek, amelyet szeretek? Mindeme kérdéseket a nálunk is ismert dr. Rüdiger Dahlke, holisztikus szemléletű orvos tette fel egy osztrák televíziós csatorna egészségügyi műsorában. Aki mindhárom kérdésre igennel válaszolt, annak boldog az élete - magyarázta a depresszió-szakértő terapeuta. Noha dr. Dahlke ad hoc tesztje mellőz minden tudományos alapot, mégis fontos pszichológiai kölcsönhatásokra világít rá. Ha a szeretet, foglalkozásunk és szociális ...

» Részletek

Az érintés csodája

A testi kontaktus az ember alapszükséglete. Ugyanolyan fontos, mint a légzés, az evés vagy az ivás. Cikkünkből kiderül, mi mindent vált ki az érintés, és hogyan alkalmazható terápiás céllal.

» Részletek

Az évszázad hipnotizőre

Magyarországon járt az évszázad hipnotizőre címet nemrégiben elnyert Gil Boyne. Iskoláiban világszerte a lehető legmagasabb szinten lehet tanulni a hipnoterápiát, azaz a hipnózis gyógyításban való alkalmazását.

» Részletek

Depresszió és a hozzátartozók

A depresszió nem csak a beteget érinti, megterheli a partnerét, a gyermekeit, a szülőket és a barátokat is. A hozzátartozók is sokat tehetnek a krízis átvészelése és leküzdése érdekében - és saját magukért is.

» Részletek

Elfojtás helyett...

» Részletek

Ismerjük fel az értékeinket!

Az emberek közötti jó kapcsolatok alapját egymás kölcsönös tisztelete és a másik megbecsülése adja. Mindenki erre vágyik, hiszen mindenki azt szeretné, ha a többiek értékelnék és tisztelnék valódi lényét. Ehhez azonban az alapfeltételeket nekünk kell megteremtenünk. Mert csak azt szerethetik mások, aki önmagát szereti.

» Részletek

Pszicho-neuroimmunológia

Az agy, a psziché és az immunrendszer közötti kapcsolatok legalább olyan izgalmasak, mint egy jó krimi. A belső képek hatására immunrendszerünk ölősejtjei aktiválódnak. A pszichoterápia ezeket a mechanizmusokat aktiválja, meghatározott eljárások segítségével a rák ellen is képes harcolni és megerősíteni az immunrendszert.

» Részletek

Pszichoonkológia: lelki segítség rák esetén

A rák kialakulása és a lelki tényezők közötti összefüggésről a tudomány széleskörűen vitatkozik. Az azonban kétségen felül áll, hogy a betegség legyőzésében a psziché fontos szerepet játszik. A pszichoonkológia módszerei nemcsak rák esetén segítenek könnyebben megbirkózni a krízissel, és egészségesebb életet élni.

» Részletek

SI-faktor: a sárga irigység

  Az irigység, a rosszindulat a középkorban a hét halálos bűn egyike volt. Pedig az irigységben sok pozitív energia is rejlik, amit felhasználhatunk önismeretünk elmélyítésére, és célkitűzéseink elérésének szolgálatába lehet állítani.  

» Részletek

Új utak a depresszió kezelésében

Egyre világosabban látszik, hogy a depresszió kezelésében a gyógyszerek önmagukban nem jelentenek tartós megoldást. Csak az menekülhet meg a lelki kíntól, aki képes a kóros viselkedésmintával szakítani - ehhez speciális pszichoterápia szükséges. Nem kevés embert érintő problémáról van szó, milliók életét keseríti meg a kóros melankólia.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.