Összes cikk
<< 1   2   3   4   4 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Pszicho-neuroimmunológia

Az agy, a psziché és az immunrendszer közötti kapcsolatok legalább olyan izgalmasak, mint egy jó krimi. A belső képek hatására immunrendszerünk ölősejtjei aktiválódnak. A pszichoterápia ezeket a mechanizmusokat aktiválja, meghatározott eljárások segítségével a rák ellen is képes harcolni és megerősíteni az immunrendszert.

» Részletek

Pszichoonkológia: lelki segítség rák esetén

A rák kialakulása és a lelki tényezők közötti összefüggésről a tudomány széleskörűen vitatkozik. Az azonban kétségen felül áll, hogy a betegség legyőzésében a psziché fontos szerepet játszik. A pszichoonkológia módszerei nemcsak rák esetén segítenek könnyebben megbirkózni a krízissel, és egészségesebb életet élni.

» Részletek

Rák - a megoldható feladat

Amikor bementem a Szent János kórházba, hogy a bal mellbimbóm fölött megjelent csomóból abszorpciós mintavétellel állítsák fel a diagnózist, még úgy gondoltam, valószínűleg valami "jóindulatú" kis zsírcsomóról lehet szó. Fél órával később, amikor az orvosnő megjelent az ajtóban, és visszafogott hangon behívott egy kicsit beszélgetni, már tisztában voltam vele, hogy optimizmusom túlzott volt. Mégis hideg zuhanyként ért a diagnózis: karcinóma. Amikor ezt meghallottam, olyan érzés kerített a ...

» Részletek

Rák és a táplálkozás

Hogy a rák kialakulása és a táplálkozás milyen szoros kapcsolatban állnak, azt a kutatók egy a közelmúltban felfedezett új „rákgén” kapcsán bizonyították. Ez a gén fontos szerepet játszik a rák megelőzésében, diagnózisában és gyógyításában.

» Részletek

Rákellenes oltások

A tumor elleni oltás elmélete és módszere az Egyesült Államokból származik. Az eljárás lényege, hogy a daganat eltávolítása után oltás segítségével ösztönzik az immunrendszer működését, gátolva ezzel az áttétek kialakulását.

» Részletek

Rettegett betegség: a rák

Az adatok szerint minden egyes megmentett rákos betegre majdnem két, menthetetlen páciens jut. Ezeknek az embereknek a többsége egy-egy egészséges időszak után visszaesésben vagy áttétek kialakulásában hal meg. Mi a teendő? A legújabb kutatási eredmények szerint a korai felismerés és a korán megkezdett terápia kombinációja váratlan sikereket hozhat.  

» Részletek

Sokoldalú likopin

A karotinoidok – közülük a legismertebb az elsősorban a sárgarépában nagy mennyiségben megtalálható béta-karotin – egészségmegőrző, betegségmegelőző hatásait régóta jól ismerjük. A szakirodalomban az utóbbi időben részletesen ismertettek egy olyan karotinoidot, amely igen erőteljes antioxidáns, vagyis szabadgyök-megkötő tulajdonságú. Ez a likopin, ami egyes zöldségek, gyümölcsök piros színéért felel.  

» Részletek

Spontán gyógyulás - csoda vagy realitás?

A spontán gyógyulás az orvoslásban nem számít mindennapos esetnek, ám jóval gyakrabban fordul elő, mint hinnénk. Ilyenkor a várakozásoknak ellentmondó és tudományosan meg nem magyarázható gyógyulási folyamatról van szó. A puszta tény, hogy ilyesmi egyáltalán létezik, az emberi szervezet rendkívüli gyógyító erejének és regenerálódóképességének bizonyítéka, amelyre a betegek és az orvosok egyaránt megpróbálnak magyarázatot találni.

» Részletek

Testünk pajzsa a rák ellen: az elöregedő sejtek

» Részletek

Új dimenziók a rákterápiában

A daganatkezelés legfejlettebb technikái az egészséges sejteknél normálisan működő sejthalálprogramot viszik át sikeresen a daganatsejtekre. Így azok azelőtt pusztulnak el, hogy osztódni tudnának. A daganatnövekedés megreked, a gyorsabban elhaló sejtek maradványainak eltávolítására pedig nagyszerűen alkalmazhatóak a biológiai daganatkezelés monitorozási és méregtelenítő módszerei. A beteg időt nyer, hogy felismerje és megtanulja, hogyan segíthet még mindezeken túl önmagán. Megértheti betegsége kialakulásának ...

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. január

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.