Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A rák korai felismerése: mítosz, vagy életmentés?

Az újságok tele vannak figyelmeztetéssel, hogy vegyünk részt a különféle rákszűréseken. Mások viszont úgy vélik, nem kell feltétlenül folyton béltükrözésre meg mammográfiára járni. Vajon hol az igazság?

» Részletek

A rákról másképpen

Immár majdnem negyven éve, 1971. december 23-án az akkori amerikai elnök, Richard Nixon nagy feltűnést keltő beszédében „háborút” hirdetett a rák ellen. Főképp új gyógyszerek fejlesztését ígérte, amelyekkel vissza lehet szorítani a betegség terjedését és gyógyítani lehet a már kialakult kórt. Sajnos azóta a rákos megbetegedések száma nemhogy nem csökkent, hanem jelentős mértékben nőtt. Prof. dr. Karl Hecht berlini orvos és kutató „Új gondolatok a rák filozófiájáról és a ...

» Részletek

Bélrák

A bélrák gyakoribb, mint gondolnánk. A tumor sokszor évekig növekszik a belekben, anélkül, hogy bármi panaszt okozna. Az első figyelmeztető jeleket, pl. a széklet megváltozását figyelmen kívül hagyják az érintettek, illetve más, ártalmatlan betegség, pl. aranyeresség jelének vélik.  

» Részletek

Biológiai rákgyógyászat

A "másfajta" rákgyógyászat előretörőben van. A legújabb felismerések szerint még a súlyos esetekben is vannak alternatívák.

» Részletek

Pszichoonkológia: lelki segítség rák esetén

A rák kialakulása és a lelki tényezők közötti összefüggésről a tudomány széleskörűen vitatkozik. Az azonban kétségen felül áll, hogy a betegség legyőzésében a psziché fontos szerepet játszik. A pszichoonkológia módszerei nemcsak rák esetén segítenek könnyebben megbirkózni a krízissel, és egészségesebb életet élni.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.