Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Akupunktúra, holisztika, spiritualitás

Mindannyiunk számára, akik az egészség megőrzésével, illetve helyreállításával foglalkozunk, nagy örömöt jelent, hogy a több ezer éves távol-keleti gyógyító bölcsesség mind elfogadottabbá válik az egyetemes orvoslás képviselői körében is. Mindamellett még mindig sokan tekintenek úgy rá, mint egyfajta pszichés placébókezelésre, másrészt korántsem ismert az a rendkívül mély értelmű és meghatározó háttér, amely az akupunktúrát, mint a kínai orvoslás egyik ...

» Részletek

Braco - A spirituális segítő

A horvát származású, magát Bracónak (magyarul: testvérke) nevező férfit a szakemberek is különleges jelenségnek tekintik. A fiatalember a hozzá segítségért fordulók szervezetében nyilvánvalóan képes felébreszteni az öngyógyító erőket. Egyes beszámolók szerint bénulást, allergiát, sőt még daganatokat is segített legyőzni az embereknek.

» Részletek

Légzőszervek és a tüdő spirituális szemmel

A tüdő és a felső légutak komplex működési egységet alkotnak a szív- és érrendszerrel. Bármelyik tényező változása az egész rendszer változását jelenti. Betegségmegelőzésben vagy a már bekövetkezett baj gyógyításában ezért is fontos a holisztikus szemlélet. Ennek ellenére ebben a cikkben elsődlegesen a légzőszervek és a tüdő megbetegedésére szeretnék koncentrálni.

» Részletek

Spiritualitás és energetikai gyógyászat

A Nyugat vallásában az életerő ismeretlen fogalom. Egészen más a helyzet Indiában, ahol a megvilágosodás szoros kapcsolatban áll az életerővel (kundalini). Az ázsiaiak számára a megvilágosodottság állapota a fényes, világító aurához, és nem a megtisztult lélekhez kapcsolódik, mint Nyugaton. Természetesen a nyugati világban sem teljesen ismeretlen a világító aura, amit itt glóriaként ábrázolt a művészet, de érdekes módon a nyugati ember soha nem járt utána, hogy mi az, ami világít.

» Részletek

Zen a mindennapokban

A zen távol-keleti filozófia. A célja hozzásegíteni az embereket ahhoz, hogy megszabaduljanak illúzióiktól, szenvedéseiktől és kényszereiktől. A zen nem mondja ki, az embernek milyennek kell lennie vagy hogyan kell élnie. Sokkal inkább arról szól, hogy felismerje önnön valódi lényét és a többi dologgal alkotott egységét. Ha ez sikerül, sosem sejtett szabadságban lehet része.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.