Összes cikk
 1   2   3  >> 3 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A lélek S.O.S. jelei

Felfokozott élettempójú világunkban a stressz, a gond, a túlterheltség könnyen kárt tehet az ember legsérülékenyebb részében: a lelkében. A lélek vészjelzéseit, figyelmeztetéseit, segélykiáltásait gyakran figyelmen kívül hagyjuk.  

» Részletek

Aromaterápia stressz, félelem és szomorúság ellen

Az illóolajok nem csupán a helyiségek illatosításában segítenek. Főleg stressz, félelmek és szomorúság esetén használhatóak kiválóan önsegítésre, és az élet sok területén jótevő kísérőink lehetnek. A természet csodálatos illatai magukkal ragadnak minket, felkeltik az életörömünket és jótékony hatást gyakorolnak a testünkre és a lelkünkre.

» Részletek

Az ájurvéda tanácsai – Stressztípusok

Az ötezer éves indiai ájurvéda tanításai szerint szervezetünk összes funkcióját három biológiai erő irányítja: a vata, a pitta és a kapha. Ahhoz, hogy életben maradjunk, testünknek szüksége van vatára, a mozgásra, amely lehetővé teszi a légzést, a táplálék továbbítását az emésztőrendszeren keresztül, és az idegi impulzusok küldését az agyból, illetve az agyba. Elengedhetetlen, hogy legyen bennünk pitta, a tűz, az anyagcsere, amely feldolgozza és számunkra hasznosíthatóvá teszi a testi és ...

» Részletek

Hogyan győzzük le a stresszt?

Aligha van olyan ember, aki ne érezte volna valaha kiégettnek magát. A tartós stressz azonban egészségtelen, következménye egy sor betegség lehet, többek között migrén, depresszió, túlsúly, hormonzavarok, magas vérnyomás, hátfájás. Cikkünkből kiderül, mi okozza a stresszt, és mit tehetünk ellene.

» Részletek

Holt-tenger - Gyógyító klíma a bőr és a lélek számára

A fénnyel, levegővel, vízzel és földdel végzett terápia része a klasszikus természetgyógyászatnak. Izraelben a Holt-tengernél már ötezer éve gyógyítanak ilyen módon. Ezzel a módszerrel elsősorban olyan bőrbetegségek esetén aratnak sikereket, mint a pikkelysömör, a neurodermatitisz, a bőr fehér foltossága (vitiligo) és az akné. A különleges klímának azonban jó hatása van a légúti megbetegedésekre, valamint a stressz okozta tünetekre is.

» Részletek

Kiégett? Van kiút!

» Részletek

Korunk "pestise" a stressz, avagy a diszstressz?

» Részletek

Labdatrükkök

Első hallásra furcsának tűnik, hogy lazítást éppen feszültség segítségével érhessünk el. Pedig ez az eutónia sikerének titka. A szelíd nyomások és a belső figyelem hatására a stressz és a feszültség gyorsan eltűnik.  

» Részletek

Neurodermitisz

A neurodermitisz a leggyakoribb bőrbetegségek közé tartozik. A hat évesnél fiatalabb gyerekeknek több mint tíz százaléka szenved a kiütéssel és heves viszketéssel járó tünetektől. Az orvosi írásokban mindig azt olvashatjuk, hogy ennél a betegségnél nem lehetséges az oki terápia. Cikkünk arról szól, hogyan lehetséges a neurodermitiszt pszichoszomatikai kiindulásból, dietetikai támogatással meggyógyítani, pontosabban szólva rávenni arra, hogy magától meggyógyuljon.

» Részletek

Polaritás - A vitalitás kulcsa

Ebben a kezelésben a testtel végzett munka központi szerepet játszik, fontos azonban az is, hogy a páciensek felfedezzék és megoldják a belső konfliktusokat. Cikkünkből kiderül, hogyan működik a polaritás (polarity) névre keresztelt módszer, miért fontos az "öt oszlop", és milyen betegségek esetén lehet vele eredményt elérni. 

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.