Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Akkor én megyek!

Sokan vágyunk rá, hogy egy időre hátat fordíthassunk hétköznapi életünknek. A megvalósítás azonban már csak keveseknek sikerül. Pedig az ügy nem reménytelen, ha jól megszervezzük.

» Részletek

Frászfék

Frászféktechnika? Ugyan mi lehet az? – kérdezi joggal az olvasó. „Ez az egyetlen tudományosan igazolt, 5 lépcsős koncentrációs és légzési technika, mely a stressz hatását csökkenti” – olvashatjuk a Doc–Lewi–Childre szerzőhármas Freez Frame c. könyvében. Bár a technikát szigorú szabadalmi jog védi, próbáltunk ellesni néhány fogást a titokból.  

» Részletek

Holisztikus stresszoldás

A stressz kezelése a fejben jó, még jobb azonban, ha holisztikusan, tehát az egész szervezetre kiterjedően próbáljuk meg oldani, csökkenteni hatásait. Szerveink 100%-os teljesítménye 30%- ra csökkenhet anélkül, hogy ezt észlelnénk. Csak ilyen nagyarányú szintcsökkenésnél jelzi szervezetünk, hogy valami nincs rendben. Aki semmit sem tesz egészsége érdekében, számolhat vele, hogy évente kb. 1,5%-kal csökken a teljesítménye.

» Részletek

Stressz és működési zavarok

Az iparosodott államokra jellemző civilizációs életforma részeként optikai, akusztikus és egyéb ingerek árasztanak el bennünket. Ugyanakkor egyre ritkábban találkozunk az olyan stresszcsökkentő természetes ingerekkel, mint a meleg, a hideg, a fény, a levegő és a mozgás. Ennek következményei az emésztés, az alvás és a hőháztartás működési zavarai, amelyek jól orvosolhatók természetgyógyászati módszerekkel, és nem szorulnak feltétlenül a pszichoszomatikus orvoslás eljárásaira.

» Részletek

Stresszcsökkentés

Talán mindenki tisztában van vele, hogy a munkahelyi és hétköznapi stressz károsan befolyásolja szervezetünket és betegségek kialakulásához vezethet. Mindenhol ilyesmikről lehet olvasni: A stresszt el kell kerülni. Általában úgy gondoljuk, hogy ez nem lehetséges. Pedig "csak" a megfelelő hozzáállásunkon, életfelfogásunkon, értékrendszerünkön múlik minden.

» Részletek

Stresszoldás

» Részletek

Stresszoldás meditációval

Amikor egy élőlény veszélyt érzékel, akkor olyan hormonokat bocsát ki, amelyek segítik őt a túlélésben. A stresszel kapcsolatos korai tudományos kutatások, melyeket Walter Cannon amerikai fiziológus folytatott (1915), kimutatta a jól ismert „küzdj vagy menekülj” („fight or flight”) válasz létezését. A válasz során keletkező hormonok és azok fiziológiai hatása segítik a keményebb küzdelmet vagy a gyorsabb menekülést. A hormonok segítenek, hogy a veszélyre összpontosíthasson a személy, minden egyéb kizáródik a ...

» Részletek

Stresszoldó masszázsok

» Részletek

Szabaduljunk meg a stressztől és a gondoktól festéssel

A festés felszabadítja a lelket és hozzásegít a jó közérzethez. Főként a sötétebb hónapokban élvezhetjük a tarka képek felvidító hatását. És az egészben az a legjobb, hogy bárki festhet, nem kell hozzá nagy művésznek lenni. 

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.